Στον δικό του κόσμο ο Θεοχάρης: Δεν βλέπει ακυρώσεις στη Μύκονο

To δικό του «live your myth in greece» ζει ο  υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, αναφορικά με το  lockdown της Μυκόνου που φέρνει ήδη ακυρώσεις

NewsRoom 19/07/2021 | 22:36

Στη διαβεβαίωση ότι δεν υπάρχουν ακυρώσεις στη Μύκονο λόγω lockdown προχώρησε ο Υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης μιλώντας από το βήμα της Βουλής. Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι η επιβάρυνση στα νησιά δεν οφείλεται στον Τουρισμό, αλλά στη μετάλλαξη «Δέλτα», η οποία όπως είπε είναι μια «πανδημία μέσα στη πανδημία».  Συγκεκριμένα, ο υπουργός ανέφερε ότι «το τουριστικό μας προϊόν είναι ασφαλές» κι ενώ βρίσκονται ήδη σε ισχύ μέτρα για τη Μύκονο μετά την αλματώδη αύξηση κρουσμάτων, με αρκετά ακόμη νησιά να βρίσκονται κοντά στην «κόκκινη ζώνη», σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν έχουμε κύμα ακυρώσεων, μόνο στη φαντασία όσων τα διαδίδουν υπάρχουν αυτά», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Τουρισμού, ενώ υπογράμμισε ότι έχει μιλήσει με επιχειρηματίες του νησιού (σ.σ ξέχασε να αναφέρει ότι εδώ και 3 μέρες βγαίνουν διαμαρτυρόμενοι στα κανάλια), οι οποίοι του μετέφεραν ότι δεν υπάρχει ζήτημα με την εφαρμογή των μέτρων

«Η διασφάλιση της ασφάλειας στους τουριστικούς προορισμούς δεν γίνεται τυχαία, αλλά με καθημερινή δουλειά. Είμαστε συνεχώς από πάνω και αξιολογούμε μια δυναμική κατάσταση λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης. Μία τοποθέτηση που βρίσκει αντίθετο τον δήμαρχο Μυκόνου, ο οποίος σε ανάρτησή του με αφορμή τη λήψη περιοριστικών μέτρων στο νησί είχε επισημάνει τα εξής:

«Η αιφνιδιαστική λήψη μέτρων, έστω για 10 ημέρες, στην καρδιά της τουριστικής περιόδου για το νησί που είναι ένας κορυφαίος διεθνής τουριστικός προορισμός είναι μια άστοχη ενέργεια η οποία επί της ουσίας δείχνει τιμωρητική διάθεση σε μια κοινωνία, που στο πλαίσιο του εφικτού έκανε ότι έπρεπε για να προστατέψει τη δημόσια υγεία», σημείωσε μεταξύ άλλων σε παρέμβασή του ο δήμαρχος Μυκόνου, Κώστας Κουκάς. 

Μάλιστα, ο υπουργός Τουρισμού δήλωσε ότι: «δεν υποσχεθήκαμε ποτέ και σε κανένα ότι το φετινό καλοκαίρι θα ήταν εύκολο», θέλοντας να κατεβάσει τους τόνους, ανεπιτυχώς, διότι μόλις πριν από δύο περίπου μήνες, στα τέλη Μαΐου, ο πρωθυπουργός μιλούσε για ένα «φυσιολογικό καλοκαίρι» σε συνέντευξή του στη Bild.

Στη συνέχεια, ο Χάρης Θεοχάρης αναγκάστηκε να αναγνωρίσει την αδυναμία της κυβέρνησης στο να «μπορέσει να μεταφέρει μέσω της ακτοπλοΐας με ασφάλεια τους ανθρώπους που έβγαιναν θετικοί στα τεστ».