Στον Βαγγέλη Μαρινάκη η συχνότητα του «Θέμα 104.6»;

Ο εφοπλιστής και μεγαλοεκδότης Β. Μαρινάκης κάνει μπάσιμο... και στα ερτζιανά.

Στον Όμιλο Μαρινάκη πρόκειται να μεταβιβαστεί ο ραδιοφωνικός σταθμός Πρώτο Θέμα 104,6 FM, σύμφωνα με πληροφορίες του  e-tetradio. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ιστότοπος ο ραδιοφωνικός σταθμός «Θέμα 104.6»  θα πάψει να είναι ενημερωτικός. Όπως αναφέρει το e-tetradio μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί  αν θα παραμείνει μετοχικά στη συχνότητα και ο Διονύσης Παναγιωτάκης του Action24 που μέχρι τώρα κρατούσε το 25% ή αν θα αποχωρήσει και αυτός πουλώντας το όποιο, μικρότερο ή μεγαλύτερο, ποσοστό του.

Να τονίσουμε ότι αυτή την Παρασκευή σταματούν οι καθημερινές εκπομπές του «Θέμα 104.6», που σημαίνει ένας ενημερωτικός ραδιοσταθμός λιγότερος και με θέσεις εργασίας να χάνονται. Πάντως όπως πολύ σωστά αναφέρει το e-tetradio δεν ξέρουμε πάντως αν έχει νόημα να φτιαχτεί άλλο ένα μουσικό ραδιόφωνο τέτοιου είδους όταν απέναντί του υπάρχουν κολοσσοί όπως ο Ρυθμός 94.9, ο Sfera 102.2, ο Λάμψη 92.3, ο Δρόμος 89.8 κ.ά. Δύσκολο να πιάσει.
Φυσικά εύλογο είναι και το ερώτημα,  γιατί ο Β. Μαρινάκης έβαλε λουκέτο στον Βήμα FM προ τριετίας, όταν εξαγόρασε το πακέτο του ΔΟΛ, το οποίο περιλάμβανε, εκτός από τις εφημερίδες, και τον Βήμα FM.

Η συγκυρία φαίνεται να ευνοεί και την αλλαγή φυσιογνωμίας, στην οποία είναι πιθανόν να προχωρήσει η νέα ιδιοκτησία, καθώς στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης είναι ανοικτή η σχετική διαδικασία, ύστερα από νομοθετική ρύθμιση, η οποία εγκρίνεται με μια απλή αίτηση και ορισμένα δικαιολογητικά.