Στον Άρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας

Η εξοντωτική καταδίκη της 53χρονης καθαρίστριας από το Βόλο, για το πλαστό απολυτήριο Δημοτικού, κινητοποίησε την ηγεσία της Δικαιοσύνης. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, έκανε την παρέμβαση που ήλπιζαν οι περισσότεροι.

katharistria

 

Η κ.Δημητρίου ζήτησε να της διαβιβαστεί η απόφαση του Δικαστηρίου, προκειμένου να τη μελετήσει για να κινηθούν οι διαδικασίες της αναίρεσης κατά της καταδικαστικής απόφασης (δεκαετής κάθειρξη).

Παράλληλα, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας θα μελετήσει όλα τα στοιχεία της απόφασης για να κρίνει αν συντρέχει λόγος να ελεγχθούν πειθαρχικά οι δικαστές που εξέδωσαν την επίμαχη απόφαση που έχει προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.

Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα καταδικάστηκε με αυτήν την εξοντωτική ποινή γιατί είχε πλαστογραφήσει το απολυτήριο της ώστε να φαίνεται ότι είχε αποφοιτήσει ενώ είχε πάει μόνο μέχρι και την Ε’ Δημοτικού.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, οι συνήγοροι της κατηγορούμενης ενόψει του δικονομικού περιθωρίου για την άσκηση αναίρεσης αναμένεται να προχωρήσουν και στην υποβολή αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής για την κατηγορούμενη.

Σε μία τέτοια περίπτωση η σχετική αίτηση μπορεί να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση στο Πενταμελές εφετείο της Λάρισας, μόνο με το απόσπασμα της καταδικαστικής απόφασης, ώστε να κρίνει η σύνθεση του δικαστηρίου εκείνου το αίτημα για την αποφυλάκισης της.

Στο μεταξύ τα εργατικά και συνδικαλιστικά σωματεία του Βόλου με ανακοινώσεις τους ζητούν την άμεση απελευθέρωση  της καθαρίστριας.
 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…