Στον Άρειο Πάγο η Γ. Μπίκα: «Τα στοιχεία τα έχω» – Ζητά αναίρεση του βουλεύματος που αρχειοθέτησε την υπόθεσή της

«Υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό» - Οι δηλώσεις του συνηγόρου της Μπίκα, Ν. Διαλυνά.

EK MPIKA2

Συνοδεία του δικηγόρου της Ν. Διαλυνά, η Γεωργία Μπίκα, που είχε καταγγείλει τον βιασμό της σε γνωστό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης την πρωτοχρονιά και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο με δικαστικό βούλευμα, επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισοδωρο Ντογιάκο.

EK MPIKA
ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ Η ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΚΑ Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η Γ. Μπίκα ζήτησε σήμερα, από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό, να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος με το οποίο έκλεισε η υπόθεσή της, πράγμα που αποτελεί όπως είπε σε δηλώσεις της, την τελευταία ελπίδα να αποδοθεί Δικαιοσύνη, διαφορετικά όπως είπε θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

«Όπως σας είπα από την πρώτη στιγμή το δίκαιο ποτέ δεν χάνεται και από την πρώτη στιγμή υποστηρίζω ότι θα πάω μέχρι τέλους. Τα στοιχεία τα έχω, έχουμε όλοι οι άνθρωποι τα ίδια δικαιώματα. Ήρθα να καταθέσω αίτηση αναίρεσης κατά του απαλλακτικού βουλεύματος. Πιστεύω ότι η ελληνική δικαιοσύνη θα το δει όλο αυτό. Εάν δεν το δει η ελληνική Δικαιοσύνη, τότε θα προσφύγω και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με όσα μέσα μέχρι τέλους», δήλωσε χαρακτηριστικά εξερχόμενη από τον Άρειο Πάγο και πρόσθεσε ότι:

«Το βούλευμα αναφέρει ότι λόγω του ότι εκείνη την ημέρα φορούσα ψηλοτάκουνα, δεν μπορούσα να περπατήσω. Στα βίντεο που υπάρχουν και αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία, δείχνουν ότι τη στιγμή που πηγαίνω περπατάω μια χαρά με τα ίδια τα παπούτσια και τη στιγμή που επιστρέφω και ψάχνω το αυτοκίνητό μου παραπατάω. Πράγμα, που πάει να πει ότι δεν φταίνε τα ψηλοτάκουνα παπούτσια. Είναι καθαρά λόγω της κατάστασης μου».

Σε δηλώσεις του ο συνήγορός της, Ν. Διαλυνάς είπε: «Ζητάμε να ασκηθεί αναίρεση κατά του βουλεύματος το οποίο εκδόθηκε. Στην αναίρεσή μας αυτή λέμε πάρα πολλά. Δίνουμε πάρα πολλά στοιχεία για πολλά πράγματα και ότι δεν έχει γίνει κατά τη διάρκεια της προδικασίας», ενώ σημείωσε πως υπάρχουν πάρα πολλά στοιχεία που πρέπει να επανεξεταστούν και «ίσως είναι η τελευταία ελπίδα για να μην γίνουμε ρεζίλι στο εξωτερικό».

Ο ίδιος τόνισε πως «αν δεν ασκηθεί αναίρεση θα προσφύγουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους θεσμούς, οι οποίοι θα δουν πράγματα που δεν ελήφθησαν υπόψη και πράγματα που δεν θα είναι προς τιμήν της χώρας μας».

Στο πλευρό της Γ. Μπίκα βρέθηκαν και άλλες γυναίκες, που συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη αλληλεγγύης φωνάζοντας συνθήματα.

Πηγή: documentonews.gr

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

dentro

Θεσσαλονίκη: Το «δέντρο της μνήμης» προς τιμήν των θυμάτων των Τεμπών θα τοποθετηθεί στην παλιά παραλία

Πάνω του θα ριζώνει ένα μεταλλικό δέντρο με ανοιγμένα τα κλαδιά του προς τον ουρανό

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

βαξ παπ

Υπόθεση Παπαντωνίου: Η αποκάλυψη Βαξεβάνη με τη λίστα Λαγκάρντ, οι απειλές και οι διώξεις

Ο πρώην υπουργός είχε απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του…

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

opadoi

Οπαδική Βία – Αλεξάνδρας: Τέσσερις «σκληροί» μπράβοι με Καλάσνικοφ μεταξύ των συλληφθέντων

Tρία από τα μέλη της συμμορίας βρίσκονται στις φυλακές, ενώ από τις έρευνες που έκαναν…