Στον ανακριτή ο πρώην τρομοκράτης και οι άλλοι τρεις συλληφθέντες

Ποινικό παρελθόν έχουν οι τέσσερις άντρες που συνελήφθησαν χθες σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής.

πυρηνες

Ολοένα και περισσότερα στοιχεία έρχονται στο φως σχετικά με την σύλληψη του πρώην ηγετικού στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης «Πυρήνες της Φωτιάς» και τριών ακόμα ατόμων για την κατοχή εκρηκτικών και όπλων.

Οι τέσσερις συλληφθέντες πέρασαν περίπου στις 10.30 το κατώφλι του ανακριτή με την παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης στο πλευρό τους.

Διαβάστε επίσηςΣυνελήφθη πρώην μέλος των «Πυρήνων της Φωτιάς»

Ο πρώην τρομοκράτης, ηγετικό στέλεχος της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», είχε καταδικαστεί σε πολυετή κάθειρξη για τρομοκρατία.

Ο δεύτερος συλληφθείς είχε κατηγορηθεί το 2023 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες. Σύμφωνα με πληροφορίες του iΕidiseis, τα ξημερώματα της 12ης Μαρτίου μαζί με άλλα άτομα που βρίσκονταν ως «ασφάλεια» έξω από πασίγνωστο κλαμπ στο Γκάζι, επιτέθηκαν σε θαμώνες του καταστήματος, με αποτέλεσμα ένας εξ αυτών να βγάλει πιστόλι και να πυροβολήσει σε βάρος τους (χωρίς να τους τραυματίσει).

 

Το ίδιο άτομο το 2018 είχε κατηγορηθεί για βιασμό στον Πειραιά, ύστερα από καταγγελία γυναίκας.

Ο τρίτος συλληφθείς, ο οποίος έχει συγγενική σχέση με τον δεύτερο, είχε κατηγορηθεί το 2020 για επικίνδυνες σωματικές βλάβες στο Βόλο. Και αυτό διότι είχε ξυλοκοπήσει άγρια Έλληνα, χτυπώντας τον με γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα. Κατά την επίθεση φορούσε χειρουργική μάσκα για να κρύβει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Το 2014 είχε συλληφθεί στην Καλαμάτα γιατί είχε στην κατοχή του εκτοξευτήρα φωτοβολίδων και βολίδες τύπου «στυλό» (σαν αυτές που χρησιμοποιούν οι χούλιγκαν στα γήπεδα).

Ο τέταρτος συλληφθείς είχε συλληφθεί το 2023 για ναρκωτικά, καθώς εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης να έχει πάνω του 14 γραμμάρια κοκαΐνης και φιαλίδιο με ενέσιμη τεστοστερόνη.

Το ίδιο άτομο είχε συλληφθεί και το 2012 όταν παραβίασε οδηγώντας μοτοσικλέτα το κόκκινο φανάρι τραυματίζοντας σοβαρά μητέρα με δύο ανήλικα παιδιά. Τότε είχε εγκαταλείψει το σημείο του τροχαίου. Οι αστυνομικοί σχημάτισαν σε βάρος του τότε δικογραφία για έκθεση κατά συρροή και σωματική βλάβη από αμέλεια κατά συρροή.

Η σχέση του ηγετικού στελέχους με την Greek Mafia

Οι συλλήψεις ήρθαν μετά από πληροφορίες από «βαθύ λαρύγγι» ότι στα σπίτια των τεσσάρων συλληφθέντων υπήρχαν εκρηκτικά και όπλα. Στο μεταξύ, οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο στόχαστρο τις σχέσεις του ηγετικού στελέχους των Πυρήνων της Φωτιάς με την Greek Mafia και ανθρώπους της νύχτας.

Από την πρώτη στιγμή υπήρξε σύνδεση του συγκεκριμένου ατόμου με την Greek Mafia καθώς διατηρούσε σχέσεις με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος τρομοκράτης είχε «χαρτογραφηθεί» εδώ και χρόνια από τις υπηρεσίες της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής ως ύποπτος για σχέσεις με άτομα που σχετίζονται με το οργανωμένο έγκλημα. Το συγκεκριμένο άτομο είχε καταδικαστεί για την τρομοκρατική του δράση σε περισσότερα από 70 χρόνια φυλάκιση και είχε αποφυλακιστεί με όρους το 2019.

Οι αστυνομικές αρχές ερευνούν αν ο αντιεξουσιαστής που συνελήφθη ετοίμαζε κάποια επίθεση για λογαριασμό ανθρώπων της «νύχτας».

Παράλληλα, ερευνάται πως κατέληξαν οι μεγάλες ποσότητες εκρηκτικών στα χέρια των συλληφθέντων και συγκεκριμένα ποιο άτομο ή άτομα τα προμήθευσε.

 

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…