Στον ανακριτή ο επίορκος αστυνομικός που κατηγορείται για δωροδοκίες και εκβιασμούς

Ενώπιον του ανακριτή και ο γιος του - Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί αύριο ο 53χρονος

ελασ

Στον ανακριτή Χανίων οδηγήθηκε το πρωί ο 53χρονος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, που συνελήφθη την Κυριακή στα Χανιά για δωροδοκία και εκβιασμό, προκειμένου να απολογηθεί, . Παράλληλα, ενώπιον του ανακριτή, βρέθηκε και ο γιος του 53χρονου, επίσης αστυνομικός, που συνελήφθη μαζί με τον πατέρα του.

Ο 53χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία, προκειμένου να απολογηθεί αύριο Πέμπτη, ενώ κανονικά θα απολογηθεί ο γιός του.

Η κατηγορία που βαραίνει τον αξιωματικό, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, είναι εκβίαση κατ’ επάγγελμα, δωροληψία υπαλλήλου που αντίκειται στα καθήκοντά του και παράβαση καθήκοντος, ενώ ο γιός του είναι κατηγορούμενος για απλή συνέργεια σε εκβίαση.

Με απόφαση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ οι δύο αστυνομικοί τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, ενώ έχει διαταχθεί ΕΔΕ με σκοπό να εντοπιστούν τυχόν πειθαρχικά παραπτώματα εντός της υπηρεσίας που σχετίζονται με την υπόθεση.

Υποθέσεις εκβιασμού

Ο 53χρονος, που ήταν Διοικητής ΒΟΑΚ Χανίων και πρόεδρος της Ένωσης αστυνομικών Χανίων, αλλά και πρωτοκλασάτο στέλεχος της ΝΔ στα Χανιά, και περηφανευόταν για τις σχέσεις του με την οικογένεια Μητσοτάκη, φέρεται να εντόπιζε τα θύματά του στις δημοπρασίες του Δήμου Χανίων. Από μια μόνο καντίνα με απειλές ότι θα της πάρει την άδεια κατάφερε να παίρνει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ.

Από γνωστό δικηγόρο των Χανίων φέρεται να απέσπασε περισσότερες από 100.000 ευρώ μέσα σε διάστημα τριών ετών για να του προσφέρει δήθεν υπηρεσίες ασφάλειας.

Ταυτόχρονα προσπαθούσε να αποκτήσει ένα ακίνητο-φιλέτο στην καρδιά των Χανίων, η αξία του οποίου υπολογίζεται στις 500.000 ευρώ, εκβιάζοντας την ιδιοκτήτρια, ζητώντας της να του το πουλήσει σε εξευτελιστική τιμή.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν τη δράση του εξετάζουν και το αρχείο με τις κλήσεις τροχονομικών παραβάσεων καθώς και την καταγγελία σύμφωνα με την οποία ένας ιδιοκτήτης φορτηγού είχε πάρει κλήση 700 ευρώ και ο αστυνομικός του ζητούσε 300 ευρώ για να του τη σβήσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ήδη οι υπολογιστές στο γραφείο και το σπίτι του 53χρονου έχουν γίνει φύλλο και φτερό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας «εκβίαζε συστηματικά ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της περιοχής, απαιτώντας και λαμβάνοντας χρηματικά ποσά».