Στον αέρα και πάλι οι εξετάσεις ασκούμενων δικηγόρων για εισαγωγή στους Συλλόγους τους

Αντιδράσεις από τους ασκούμενους που παραμένουν «όμηροι» των διαδικασιών

Ανακοίνωση σχετικά με το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι διαγωνισμοί των ασκούμενων υποψηφίων δικηγόρων λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό εξέδωσε ο ΔΣΑ, γνωστοποιώντας ότι το θέμα έχει παραπεμφθεί στην επιτροπή λοιμωξιολόγων, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή.

Η ανακοίνωση του ΔΣΑ σημειώνει ότι «το αίτημα έχει παραπεμφθεί από την Κυβέρνηση στην αρμόδια κατά νόμο Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού Covid 19, η οποία θα συνεδριάσει την Παρασκευή 9.4.2021 για να το εξετάσει υπό το πρίσμα των υφιστάμενων επιδημιολογικών δεδομένων».

Σε περίπτωση που οι εξετάσεις ακυρωθούν, θα είναι η δεύτερη συνεχόμενη ακύρωση, καθώς σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, θα είχαν πραγματοποιηθεί ήδη από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθούν οι εξετάσεις για εισαγωγή στους δικηγορικούς συλλόγους αφήνει έκθετους χιλιάδες ασκούμενους υποψήφιους δικηγόρους. Προκαλεί μάλιστα εντύπωση το γεγονός ότι δεν έχει υπάρξει πρόβλεψη από τους δικηγορικούς συλλόγους, και ιδιαίτερα τον ΔΣΑ που είναι ο μαζικότερος εξ αυτών, ώστε να δημιουργηθεί σχετική πλατφόρμα και να παραγματοποιηθούν οι εξετάσεις ηλεκτρονικά, όπως άλλωστε γίνεται στα πανεπιστήμια όλης της χώρας, όπου οι εξεταστικές συνεχίζουν να γίνονται κανονικά.

Σε δηλώσεις τους στο koutipandoras.gr, ασκούμενοι δικηγόροι από την Αθήνα, σημειώνουν ότι «πολλοί συνάδελφοι έχουν κλείσει εισιτήρια και έρχονται από το εξωτερικό για να λάβουν μέρος στις εξετάσεις και χάνουν τα χρήματα τους σε μια τόσο δύσκολη εποχή».

Μάλιστα υπενθυμίζουν ότι «τα Λύκεια ανοίγουν στις 12/4 με μέτρα προστασίας. Ας πραγματοποιηθούν και οι εξετάσεις με τα ίδια μέτρα ασφαλείας. Όπως θα προσέλθουν οι μαθητές στις αίθουσες, με τον ίδιο τρόπο θα προσέλθουν και οι ασκούμενοι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρά το γεγονός ότι η πραγματοποίηση του διαγωνισμού δεν είναι δεδομένη λόγω της επιδημιολογικής κατάστασης, οι ασκούμενοι υποψήφιοι δικηγόροι έχουν κληθεί να καταβάλουν το παράβολο των 70 ευρώ. «Δηλαδή, έδωσε στους ευάλωτους οικονομικά ασκούμενους 100€ ως βοήθημα ο Σύλλογος και τους πήρε ήδη τα 70€», τονίζει ένας ασκούμενος δικηγόρος στο koutipandoras.gr.

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Πέθανε ενώ βρισκόταν στο τιμόνι – Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας όπως προβλέπεται

Θρήνος στη Φθιώτιδα: Πέθανε ενώ βρισκόταν στο τιμόνι – Παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας όπως προβλέπεται

Όλα δείχνουν ότι ο θάνατος προήρθε από παθολογικά αίτια, ωστόσο όπως προβλέπεται σε περιπτώσεις αιφνίδιου…