Στον «αέρα» το άνοιγμα των καταστημάτων σε τρεις περιοχές

Νέα δεδομένα προκύπτουν συνεχώς σχετικά με τις κυβερνητικές αποφάσεις περί ανοίγματος του λιανεμπορίου και των διαδημοτικών μετακινήσεων.

NewsRoom 02/04/2021 | 23:50

Όπως φαίνεται, υπάρχουν ισχυρές διαφωνίες στις τάξεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων σχετικά με το επικείμενο άνοιγμα των εν λόγω δραστηριοτήτων σε τρεις περιοχές της χώρας, οι οποίες παρουσιάζουν ανησυχητική αύξηση του επιδημιολογικού τους φορτίου τις τελευταίες ημέρες. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι λοιμωξιολόγοι κατέθεσαν την εισήγησή τους στην κυβέρνηση, ζητώντας την αναστολή του ανοίγματος των καταστημάτων σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Πάτρα. Ενστάσεις υπήρξαν και για τις διαδημοτικές μετακινήσεις οι οποίες απελευθερώνονται πιλοτικά από το Σαββατοκύριακο.

Μένει να φανεί αν η κυβέρνηση θα ακούσει αυτή τη φορά τους ειδικούς ή θα επιλέξει για άλλη μία φορά να εφαρμόσει δικές της αποφάσεις.

Δεν ήταν άλλωστε τυχαία η αναφορά του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στη σημερινή ενημέρωση, με τον Νίκο Χαρδαλιά να κάνει ιδιαίτερη μνεία στις τρεις συγκεκριμένες περιοχές λόγω της εκτίναξης ενεργών κρουσμάτων.

Στην Κοζάνη υπάρχουν 1.458 ενεργά και πιθανά κρούσματα, ενώ η κατάσταση στις ΜΕΘ για κορωνοϊό είναι οριακή. Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν 94 κρούσματα.

Στη Θεσσαλονίκη, τα ενεργά κρούσματα ξεπερνούν τις 3.000 με αποτέλεσμα τα ενεργά και πιθανά κρούσματα να φτάνουν σήμερα τις 6.791, μία αύξηση άνω του 44% το τελευταίο 10ήμερο. Μόνο το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 350 νέα.

Στην Αχαΐα εντοπίζονται 1.062 ενεργά, ενώ περισσότερα από 1.800 είναι τα ενεργά και πιθανά κρούσματα. Από την ημέρα που η περιοχή μπήκε σε βαθύ κόκκινο έως σήμερα αυξάνονται κατά 46,89% τα ενεργά κρούσματα. Στο τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 141 νέα.