Στολή δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα σεξουαλικής ικανοποίησης σε ανάπηρους (video)

Ερεθίζει σχεδόν όλες τις αισθήσεις των χρηστών ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζει πλήρη ιδιωτικότητα

NewsRoom 25/07/2019 | 14:58

Τις ερωτικές ανάγκες ατόμων με αναπηρία επιχειρούν να ικανοποιήσουν με μια νέα εφεύρεση οι σχεδιαστές Hsin-Jou Huang, Szu-Ying Lai και Chia-Ning Hsu από την Ταϊβάν.

Η εφεύρεσή τους που έχει σαν στόχο το να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να αυνανίζονται αποτελείται από τρία μέρη: μια στολή, μια μάσκα και ενός τηλεχειριστηρίου και ονομάζεται Ripple.

Το Ripple έχει σχεδιαστεί για ανθρώπους με μέτρια ή βαριά αναπηρία που έχουν ανάγκη καθημερινής φροντίδας και η λειτουργία του έχει στόχο να ερεθίσει όλες τις αισθήσεις του ατόμου: την αφή, την όραση, την ακοή και την όσφρηση μέσα από διαφορετικά αντικείμενα που συναποτελούν το Ripple.

Όπως εξηγούν οι σχεδιαστές, συχνά μέλη της οικογένειας του αναπήρου αναλαμβάνουν τον ρόλο του βοηθού, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη αγνόηση των σεξουαλικών αναγκών του, λόγω του αισθήματος της ντροπής που προκαλείται.

Η χρήση του Ripple όμως απαιτεί από τον βοηθό να βοηθήσει το άτομο με την αναπηρία να φορέσει τη στολή, γεγονός που επιτρέπει απόλυτη ιδιωτικότητα την ώρα της χρήσης.

«Το δικαίωμα των ανάπηρων να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες έχει αγνοηθεί και θεωρείται ταμπού σε κάποιες περιοχές», εξηγούν οι σχεδιαστές.

Πώς λειτουργεί όμως το Ripple;

Κύριο χαρακτηριστικό του Ripple είναι μια στολή σώματος που έχει θερμαινόμενα, μαξιλάρια που φουσκώνουν και είναι τοποθετημένα σε ευαίσθητα σημεία του σώματος, όπως το στήθος και τα πόδια. Τα μαξιλάρια φουσκώνουν διαδοχικά ώστε να ασκούν πίεση στο σώμα που μοιάζει με το αίσθημα του ανθρώπινου αγγίγματος.

Στη στολή είναι επίσης ενσωματωμένες λειτουργίες δόνησης για τις γυναίκες και πίεσης στα γεννητικά όργανα για τους άνδρες.

Το Ripple περιέχει επίσης μια μάσκα η οποία ενισχύει την εμπειρία και που έχει τρεις βασικές λειτουργίες. Αφενός απομονώνει κάθε φωτισμό. Παράλληλα, έχει ακουστικά τα οποία «παίζουν» ήχους που ενισχύουν τη χαλάρωση. Τέλος, η μάσκα απελευθερώνει φερομόνες, για να αυξήσει τον σεξουαλικό ερεθισμό μέσω της όσφρησης. 

Στο τέλος κάθε χρήσης τα μαξιλάρια που βρίσκονται στους ώμους και στο στομάχι φουσκώνουν και θερμαίνονται ώστε να μιμηθούν την αίσθηση μιας αγκαλιάς και να νιώσει ο χρήστης άνετα μετά τον οργασμό.