Στοκχόλμη: Ο ύποπτος ήταν υπό απέλαση

Η αίτησή του για μόνιμη άδεια διαμονής στη Σουηδία είχε απορριφθεί τον Ιούνιο του 2016 σύμφωνα με την αστυνομία.

NewsRoom 09/04/2017 | 17:06

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της σουηδικής αστυνομίας, ο 39χρονος Ουζμπέκος, που κρατείται ως ύποπτος για την επίθεση, είχε υποβάλει αίτηση για άδεια μόνιμης διαμονής το 2014, όμως η Υπηρεσία Μετανάστευσης απέρριψε το αίτημά του τον Ιούνιο του 2016, αποφασίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να απελαθεί.

Τον Δεκέμβριο του 2016 ειδοποιήθηκε από την υπηρεσία ότι είχε προθεσμία τεσσάρων εβδομάδων για να εγκαταλείψει τη χώρα και τον Φεβρουάριο του 2017 την υπόθεση ανέλαβε η αστυνομία προκειμένου να εκτελεστεί η εντολή, καθώς ο 39χρονος είχε εξαφανιστεί.

Παράλληλα η αστυνομία σήμερα αναφέρει ότι ο ύποπτος είχε δείξει ενδιαφέρον για εξτρεμιστικές οργανώσεις. «Ξέρουμε ότι είχε δείξει ενδιαφέρον για εξτρεμιστικές οργανώσεις όπως το ISIS» είπε στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της σουηδικής αστυνομίας.

Ωστόσο σε χθεσινές δηλώσεις εκπρόσωπος της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο 39χρονος Ουζμπέκος ήταν ναι μεν γνωστός στις αρχές αλλά ως “περιθωριακό στοιχείο” και όχι ως άτομο που είχε δείξει ενδιαφέρον για εξτρεμιστικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.