Newsroom

Newsroom

Στοιχεία για παραδικαστικό στον Άρειο Πάγο από το HOT DOC

Στοιχεία που περιέχονται σε καταγγελίες που έφτασαν στο HOT DOC και αναφέρονται σε λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε…

archive

Στοιχεία που περιέχονται σε καταγγελίες που έφτασαν στο HOT DOC και αναφέρονται σε λειτουργία παραδικαστικού κυκλώματος στον Άρειο Πάγο, κατέθεσε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης στον Πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου, Αθανάσιο Κουτρομάνο. Οι καταγγελίες έφτασαν ταχυδρομικώς στα γραφεία του περιοδικού και κατονομάζουν τη διευθύντρια υπηρεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου η οποία χρησιμοποιεί την υπηρεσιακή της ιδιότητα για να ορίζει εισαγγελείς οι οποίοι χειρίζονται ευνοϊκά υποθέσεις.

Οι καταγγελίες μάλιστα αναφέρουν πως ο σύζυγος της εν λόγω διευθύντριας, ο οποίος εργάζεται στην ΕΥΠ, ήταν υπόδικος σε μεγάλη υπόθεση χρηματισμού στην Υπηρεσία του. Η σύζυγός του κατάφερε ώστε την υπόθεση να χειριστεί ευνοϊκά εισαγγελέας ο οποίος μάλιστα ενώ είχε υπηρετήσει στην ΕΥΠ και γνώριζε τον υπόδικο σύζυγο, δε ζήτησε αυτοεξαίρεση. 

Στη συνέχεια ο ίδιος εισαγγελέας έβγαλε απαλλακτικό πόρισμα για τους γνωστούς του υπόδικους στην ΕΥΠ και τον σύζυγο της διευθύντριας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η διευθύντρια υπηρεσίας της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου παρεμβαίνει συστηματικά σε υποθέσεις που αφορούν συγκεκριμένους κατηγορούμενους οι οποίοι έχουν πολλές και σοβαρές διώξεις εναντίον τους. Σε μία από τις υποθέσεις αυτές μάλιστα, η εισαγγελέας της έδρας η οποία είχε οριστεί από τη διευθύντρια είχε προτείνει τόσο προκλητικά την αθώωση των κατηγορουμένων που προκάλεσε σχόλια στα δικαστήρια.

Το HOT DOC και το koutipandoras.gr αποφάσισαν να παραδώσουν τα στοιχεία στον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου για έρευνα αφού διασταύρωσαν πως πολλά από τα περιστατικά που περιγράφονται είναι πραγματικά. Η δημοσιογραφική έρευνα ωστόσο δεν μπορεί να διαπιστώσει αν η περιουσιακή κατάσταση της διευθύντριας που σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες «δεν ανταποκρίνεται στις οικονομικές απολαβές ενός Δημοσίου Υπαλλήλου», είναι πραγματικά μεγάλη. Ούτε να επιβεβαιώσει αν η διευθύντρια είναι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους πρωταγωνιστές των υποθέσεων που περιγράφονται.

Η επιστολή που στάλθηκε στο περιοδικό καταλήγει ως εξής: «η δημοσιότητα είναι το μοναδικό όπλο των πολιτών που παλεύουν για το δίκαιο». Πιστεύοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα, θα φροντίσουμε ώστε η υπόθεση αυτή να ερευνηθεί παραθέτοντας δημόσια τις εξελίξεις από την έρευνα. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…