Newsroom

Newsroom

Στοιχεία για μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος…

lafazanis

Επίθεση στην κυβέρνηση αναφορικά με τη μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό εξαπέλυσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για «επιλεκτικές διαρροές» στον Τύπο.

Συγκεκριμένα, σε κοινή τους δήλωση ο Π. Λαφαζάνης και ο βουλευτής Θ. Πετράκος, επισημαίνουν ότι χρειάστηκε να κατατεθεί ερώτηση από τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου «να διαρρεύσει η κυβέρνηση στο Τύπο ότι θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες ελέγχου πολιτών που μετέφεραν ποσά μεγαλύτερα των 100.000,00 ευρώ στο εξωτερικό και να μπουν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ τα ονόματα Ελλήνων (54.000 ονόματα) που έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ (συμφώνα με σημερινά δημοσιεύματα).

Ωστόσο, όπως τονίζουν οι κ.κ. Λαφαζάνης και Πετράκος, οι «διαρροές» της κυβέρνησης δεν αναφέρουν τίποτα για το ποιες εταιρείες μετέφεραν ποσά άνω των 100.000 ευρώ στο εξωτερικό και αν θα προχωρήσει ο έλεγχός τους. Καλούν μάλιστα το υπουργείο Οικονομικών να δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο των φυσικών προσώπων και των εταιρειών καθώς και των ποσών που μετέφεραν στο εξωτερικό από το 2009 έως σήμερα, κάτι που είχαν ζητήσει με την κατάθεση σχετικής τους ερώτησης από τις 30 Αυγούστου.

Υποστηρίζουν τέλος ότι δεν είχε προηγηθεί η ερώτησή τους, «το μόνο σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη ελίτ της χώρας θα απολάμβανε προνομία, όπως φορολογική ασυλία και η κυβέρνηση θα ποιούσε την νήσσα για το θέμα της μεταφοράς ποσών στο εξωτερικό (καθώς και της προέλευσης τους), με φθηνές δικαιολογίες ότι είναι χρονοβόρα διαδικασία η άρση του τραπεζικού απορρήτου μέσω της δικαστικής συνδρομής».