Newsroom

Newsroom

Στόχος είναι οι «ψεκασμένοι» ή η ελευθερία του διαδικτύου; Ποιοι αρνούνται τον κορονοϊό;

Oι αρνητές του κορονoϊού δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους με τις περικεφαλαίες, τους «συντρόφους» της ΝΔ στους αγώνες για το «μακεδονικό»...

4694605

Ένα νέο πολιτικό επιχείρημα απέκτησε η προπαγάνδα της κυβέρνησης, στην προσπάθεια να μετατοπιστούν στους πολίτες οι ευθύνες για το δεύτερο κύμα κρουσμάτων και να κρυφτούν η ολιγωρία, οι παλινωδίες και οι λανθασμένοι χειρισμοί.

Ανάμεσα στις συνήθεις πρακτικές δαιμονοποίησης της “ατομικής ευθύνης”, ο “εχθρός” ανακαλύφθηκε στους κάθε λογής “ψεκασμένους” όμως πέρα από τα προφανή, οι κινήσεις της κυβέρνησης προκαλούν σκεπτικισμό.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη εξήγγειλε ότι ξεκινά την αστυνόμευση του Διαδικτύου για όσους διακινούν θεωρίες συνωμοσίας και τους αρνητές  του κοροναϊού μέσω, κυρίως, των κοινωνικών δικτύων. Θα μπορούσε να γίνει δεκτή με μεγάλη ικανοποίηση μια ρήξη της ΝΔ με τον ανορθολογισμό, που συστηματικά υποδαυλίζει από την περίοδο που ήταν στην αντιπολίτευση, όμως δεν πρόκειται για τίποτε άλλο παρά για το νέο επικοινωνιακό πυροτέχνημα και μάλιστα με μεγάλη υποκρισία. Ενδεχομένως όμως να πρόκειται και για τα προεόρτια ενός πολύ επικίνδυνου σχεδιασμού.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εξαγγελία Χρυσοχοΐδη δεν έχει καν σαφή νομική βάση, αφού, η διακίνηση θεωριών συνωμοσίας δεν φαίνεται να εμπίπτει στις διατάξεις του ποινικού κώδικα για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί εύκολα. Όμως αφού η κυβέρνηση διατείνεται ότι οι θεωρίες της συνωμοσίας και οι μεσαιωνικές παραδοξολογίες, ευθύνονται για τη νέα έξαρση του κοροναϊού ας ξεκινήσει από τα πλέον προφανή:

Ας στείλει στον Εισαγγελέα τους Αρχιερείς  και τους διάφορους θρησκόληπτους που διατείνονται ότι ο κοροναϊός δεν κολλάει με τη Θεία Κοινωνία ή μέσα στις εκκλησίες. Ας ξεκινήσει μάλιστα από το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων Ελένη Γιαμαρέλου που υποστήριξε αυτές τις δοξασίες δημοσίως, δημιουργώντας τεράστια σύγχυση στο “χριστεπώνυμο” πλήθος και συνθήκες μετάδοσης του ιού, εφόσον κατέχει υπεύθυνη θέση.

Όμως τις αντιεπιστημονικές απόψεις ασπάζεται και η ίδια η κυβέρνηση αφού συστηματικά στα προληπτικά μέτρα που λαμβάνει, για ψηφοθηρικούς λόγους εξαιρεί τους ναούς και μόνο καθυστερημένα  και με τεράστια υποκρισία συμπεριέλαβε την Εκκλησία, αφού οι γάμοι και οι βαφτίσεις – οι μεγαλύτερες εστίες δηλαδή-  σταματούν από 1 μέχρι 15/8  λόγω νηστείας!

Μάλιστα μέσα στην καραντίνα ο ίδιος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε προτείνει στους πολίτες να παραπλανήσουν τις αρχές, στέλνοντας  οποιοδήποτε μήνυμα για έξοδο από το σπίτι, ώστε να πάνε στην εκκλησία για προσευχή. 

Αλλά και όλοι αυτοί οι αρνητές του κοροναϊού δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς ακροδεξιούς συνωμοσιολόγους με τις περικεφαλαίες,  ακριβώς αυτοί με τους οποίους η ΝΔ συμπαρατάχθηκε στις πλατείες, όταν αντιπολιτευόταν το ΣΥΡΙΖΑ και διέδιδε επίσημα “ψεκασμένες” θεωρίες όπως ότι “ο Τσίπρας αντάλλαξε το Μακεδονικό με τις συντάξεις”, φράση που φέρει την υπογραφή του ίδιου του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αν λοιπόν η κυβέρνηση δαιμονοποιήσει ποτέ τους ψεκασμένους και τους συνωμοσιολόγους, θα πρέπει να ξεκινήσει την κάθαρση από το εσωτερικό της. Εκτός αν η όψιμη και αστήρικτη ανησυχία για τις αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα, είναι απλώς το πρόσχημα για να επιβάλει φραγμούς στο διαδίκτυο, το οποίο η ΝΔ δεν έχει καταφέρει να ελέγξει, όπως τα υπόλοιπα ΜΜΕ.

Πληροφορίες πριν από περίπου ένα μήνα έκαναν λόγο για σχεδιασμούς περί νομοθέτησης της λογοκρισίας στα κοινωνικά δίκτυα, οι οποίοι ωστόσο έμειναν στη μέση λόγω του φόβου να παραλληλιστεί η κυβέρνηση ΝΔ με καθεστώτα τύπου Ερντογάν. Στο διάστημα που μεσολάβησε όμως και με τις μεθοδεύσεις στη Δικαιοσύνη, αποδείχτηκε ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τέτοια καθεστώτα…

Πηγή: tvxs.gr

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…