Newsroom

Newsroom

"Στοχευμένες" αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ ενέκρινε ο Ομπάμα

«Στοχευμένες» αεροπορικές επιδρομές κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας…

obama

«Στοχευμένες» αεροπορικές επιδρομές κατά μαχητών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) στο βόρειο Ιράκ ενέκρινε ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, ανακοινώνοντας παράλληλα τη διανομή από αεροσκάφη του στρατού ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή.

Σε δηλώσεις του μετά από συνεδρίαση που είχε με συμβούλους Εθνικής Ασφάλειας, ο Ομπάμα δήλωσε ότι ενέκρινε τη χρήση περιορισμένης ισχύος από αέρος, με σκοπό να προστατευτεί το αμερικανικό προσωπικό, στην περίπτωση που το Ισλαμικό Κράτος προχωρήσει προς την κουρδική πρωτεύουσα Αρμπίλ, όπου βρίσκονται Αμερικανοί.

Οι επικείμενες αεροπορικές επιδρομές θα είναι οι πρώτες που θα διεξαχθούν από τα τέλη του 2011, οπότε και τα αμερικανικά στρατεύματα αποχώρησαν από το Ιράκ. Ο Ομπάμα διευκρίνισε πάντως ότι δε σκοπεύει να αποστείλει στην περιοχή χερσαίες δυνάμεις και ότι δεν έχει καμία πρόθεση οι ΗΠΑ να εμπλακούν και πάλι σε πόλεμο στο Ιράκ.

«Μπορούμε να δράσουμε προσεκτικά, ώστε να αποφευχθεί μια πιθανή πράξη γενοκτονίας», δήλωσε από τον Λευκό Οίκο ο Ομπάμα. «Για το λόγο αυτό, ενέκρινα στοχευμένες αεροπορικές επιδρομές, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο», πρόσθεσε.

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.