Newsroom

Newsroom

Στο Βερολίνο Σαμαράς και Παπούλιας

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt ως κεντρικός ομιλητής μαζί με…

Στο Βερολίνο μεταβαίνει ο Πρωθυπουργός προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Εκδοτικού Οργανισμού Die Welt ως κεντρικός ομιλητής μαζί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Tην Τρίτη ο κ. Σαμαράς θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ.

Η συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ (η τρίτη των δύο ηγετών από τον περασμένο Αύγουστο) είναι προγραμματισμένη για τις 11.30 το πρωί και όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίας, Στέφεν Ζάιμπερτ, πρόκειται για «ανεπίσημη ανταλλαγή απόψεων», με τη συνάντηση να είναι κλειστή για τον Τύπο. Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών και αντικαγκελάριο της Γερμανίας Χανς-Ντίτριχ Γκένσερ.

Κατά τις εργασίες του συνεδρίου του Die Welt, εκτός από τη γερμανίδα καγκελάριο και τους υπουργούς Βόλφγκανγνκ Σόιμπλε, Φίλιπ Ρέσλερ και Γκίντο Βέστερβέλε, θα μιλήσουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ολι Ρεν, ο υποψήφιος καγκελάριος και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD), Πέερ Στάινμπρουκ, ο πρόεδρος της Γερμανικής Κεντρικής Τράπεζας, Γιενς Βάιντμαν, ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν και ο υπουργός Οικονομικών και Ανταγωνιστικότητας της Ισπανίας, Λούις ντε Γκίντος.

Στο Βερολίνο βρίσκεται από χθες το βράδυ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, προσκεκλημένος του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας Γιόαχιμ Γκάουκ. Οι δύο Πρόεδροι θα κηρύξουν το πέρας της Έκθεσης «ΟΛΥΜΠΙΑ – μύθος, λατρεία, αγώνες», που φιλοξενείται από τον Αύγουστο στον εκθεσιακό χώρο Martin-Gropius-Bau.

Όπως είπε ο κ. Παπούλιας, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη γερμανική πρωτεύουσα θα έχει γεύμα εργασίας με το γερμανό ομόλογό του, κατά το οποίο θα συζητήσουν όλο το εύρος των ελληνογερμανικών σχέσεων.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

w19 124741w20 110449w02 13302322 82031GADA EISODOS800 454

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών – Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

Tην προανάκριση ανέλαβε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών και…

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Αλέξης Κούγιας

Αλέξης Κούγιας: «Δεν αξιολογήθηκε η σοβαρότητα της καταστάσεως του πατέρα του κ. Καλλιάνου»

Ο Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος του Γιάννη Καλλιάνου, μίλησε για την υπόθεση του θανάτου του πατέρα…

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…