Στο τραπέζι της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας η απαγόρευση κυκλοφορίας

Δύσκολο χειμώνα βλέπει ενόψει και του 4ου κύματος της πανδημίας επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής & Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας.

5362852 2

Σε αυτή τη φάση βλέπουμε μία σταθερή ήπια αποκλιμάκωση του 4ου κύματος. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να προβλέψουμε πώς θα κινηθεί μέσα στο Σεπτέμβριο, διότι σε αυτή την περίοδο παρατηρείται μία μεγάλη αλλαγή της κινητικότητας. Είναι σίγουρο ότι με την επιστροφή των μαθητών στις τάξεις, θα δούμε αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά. Αλλά και τον Οκτώβριο, σύμφωνα με μελέτη του Εργαστηρίου Υγιεινής Επιδημιολογίας και Ιατρικής Στατιστικής, αναμένουμε αύξηση της μεταδοτικότητας, ανέφερε ο Γκίκαςς Μαγιορκίνης το Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας  Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ»

Αναφερόμενος στα μέτρα που μπορεί να τεθούν σε ισχύ ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας και ειδικά στις «κόκκινες» περιοχές, ο κ. Μαγιορκίνης απάντησε ότι είναι αυτά που ήδη εφαρμόζονται κατά καιρούς, δηλαδή απαγόρευση κυκλοφορίας 1-6 το βράδυ, κλείσιμο καταστημάτων και απαγόρευση μουσικής. «Γιατί αυτή τη στιγμή το επίκεντρο των περισσότερων μεταδόσεων είναι η νυχτερινή διασκέδαση», σημείωσε χαρακτηριστικά, αποκλείοντας ένα καθολικό λοκντάουν.

Για τα Χριστούγεννα ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι θα είναι πιο φυσιολογικά από τα περσινά, ενώ όσον αφορά το ερώτημα πότε πετάμε τις μάσκες απάντησε: «Να σας πω την αλήθεια θα ήθελα να το δω σύντομα, κυρίως σε χώρους όπου θα είναι μόνο εμβολιασμένοι. Έχουμε κάνει αρκετές κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Είμαστε στη φάση που θα θέλουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί το πρώτο χειμερινό κύμα και μετά νομίζω θα μπορούμε να έχουμε καλύτερη εικόνα». 

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

6200347

Κωνσταντοπούλου: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Μέσα Στόκας και Σαββιδάκης (photos)

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε το ευρωψηφοδέλτιο της «Πλεύσης Ελευθερίας», στο οποίο συμμετέχουν και «γνωστά ονόματα»