Newsroom

Newsroom

Στο τραπέζι νέα μέτρα για τη Θεσσαλονίκη με απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00

Πιθανώς και εντός της ημέρας ανακοινώσεις για νέα περιοριστικά μέτρα σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλονίκης 

5183598

Εντός της ημέρας ενδέχεται η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανακοινώσει ακόμη πιο αυστηρό lockdown για τη Θεσσαλονίκη, καθώς η κατάσταση διαφαίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Με την κυβερνητική αποτυχία στη διαχείριση της κρίσης να είναι κάτι παραπάνω από προφανής καθώς η κατάσταση στις ΜΕΘ είναι ασφυκτική και τα νοσοκομεία βρίσκονται στα όρια τους, ενώ, η θετικότητα στο πληθυσμό έχει ανέβει στο 32% και τα λύματα της πόλης «δείχνουν» αυξητική τάση στην εξέλιξη της πανδημίας, νέα μέτρα εξετάζονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού στη Θεσσαλονίκη.

Την κρισιμότητα της κατάστασης μαρτυρά και η επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ανακοίνωσε πως άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ, πέρα από τις 50 που είχε πει χθες, θα ανοίξουν έως την Κυριακή σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας.

Τις τελευταίες ώρες, αναστάτωση φαίνεται να επικρατεί στο Μαξίμου, όπου, σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέονται, ενδέχεται να υπάρξει ανακοίνωση για αυστηρότερα μέτρα ακόμα και εντός της ημέρας.

Τα μέτρα που εξετάζονται, είναι τα εξής:

– κλείσιμο νηπιαγωγείων και δημοτικών

– απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα – κατά πάσα πιθανότητα 9 το βράδυ με 5 το πρωί

-περιορισμός χρήσης sms μέσω του 13033 για τις μετακινήσεις

– αυστηρότεροι έλεγχοι στην μετακίνηση των πολιτών

Τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκε σήμερα ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ανακοίνωσε πως άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ, πέρα από τις 50 που είχε πει χθες, θα ανοίξουν έως την Κυριακή σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες πιέσεις που δέχεται το σύστημα υγείας από την πανδημία του κορνοϊού. Ακόμη, ο υπουργός Υγείας δήλωσε, μετά τη σύσκεψη που είχε με τις υγειονομικές αρχές της Βόρειας Ελλάδας, ότι πλέον όλη η χώρα αντιμετωπίζεται ως μια υγειονομική περιφέρεια για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών

Αμέσως μετά, ο Υπουργός Υγείας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Πρέπει να καταλάβετε όλοι ότι είναι σοβαρή η κατάσταση στο Νομό Θεσσαλονίκης, στη Β. Ελλάδα και σε όλη τη χώρα και ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν έχουν σταματήσει να δουλεύουν μήνες τώρα και αγωνίζονται όλοι για να μπορέσουν να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Το βλέπετε αυτό καθημερινά στις εφημερίες στα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και γενικά της Β. Ελλάδος. Αρκεί να αναφέρω ότι από χθες μέχρι σήμερα στη λήξη της εφημερίας, είχαν γίνει 25 διασωληνώσεις σε ΜΕΘ στη Β. Ελλάδα. Καταλαβαίνετε, αν προσθέσετε τις επόμενες ημέρες, για τι νούμερα μιλάμε. Μόνο το ΑΧΕΠΑ είχε 86 εισαγωγές στην εφημερία που τελείωσε σήμερα το πρωί”.

Συμπλήρωσε δε ότι “μετά τις χθεσινές ανακοινώσεις που έκανα για 50 κρεβάτια καρδιοχειρουργικά, νευροχειρουργικά και αγγειοχειρουργικά, τα οποία μετατρέπονται σε πολυδύναμες ΜΕΘ και έχουν ήδη ενταχθεί στη δύναμη του Ε.Σ.Υ., ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας κ. Κωτσιόπουλος μαζί με τους 2 Διοικητές των ΥΠΕ κ.κ. Μπογιατζίδη και Τσαλικάκη και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Παπαευσταθίου, δούλεψαν όλη τη νύχτα και αναπτύσσουμε τις επόμενες ημέρες – από σήμερα μέχρι την Κυριακή – άλλα 50 κρεβάτια ΜΕΘ-COVID σε όλη τη Β. Ελλάδα”

Οι νέες 50 ΜΕΘ που ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Αναλυτικά, οι 50 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ, που θα προκύψουν από μετατροπή νευροχειρουργικών, καρδιοχειρουργικών, αγγειοχειρουργικών κλινών, θα κατανεμηθούν ως εξής: 6 στο ΑΧΕΠΑ, 7  στο γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, 5 στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, 5 στο γενικό νοσοκομείο Σερρών, 15 στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, 6 στο νοσοκομείο Γιαννιτσών και 6 στο Γ. Γεννηματάς. Όπως ανακοίνωσε επίσης ο Β. Κικίλιας, αύριο που εφημερεύει το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη θα καλύψει επικουρικά την πόλη και το Διαβαλκανικό Κέντρο.

Ψέματα Κικίλια για τις ΜΕΘ καταγγέλλουν νοσοκομειακοί γιατροί

«Βγήκε ο κ. Κικίλιας και είπε ψέματα! Ψέματα! Δε δημιουργήθηκε καμία ΜΕΘ, κλείσανε όσες προορίζονταν για άλλες νόσους και δόθηκαν για τον covid», αναφέρει χαρακτηριστικά η πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο Κόκκινο και τον Νίκο Ξυδάκη, η Δάφνη Κατσίμπα, αποκάλυψε, μάλιστα ότι οι ελάχιστες δομές Πρωτοβάθμιας Υγείας που λειτουργούσαν ως ανάχωμα στη μαζική είσοδο ασθενών στα νοσοκομεία, αποψιλώνονται τώρα, καθώς το υγειονομικό προσωπικό τους μεταφέρεται σε νοσοκομεία, και πολλές από αυτές κλείνουν.

«Είμαστε σε απόγνωση, δεν έχουμε δομές, συνεχώς έρχονται ασθενείς για διάφορα νοσήματα, οι κλίνες Covid επεκτείνονται σε άλλες κλινικές οι οποίες, κατά συνέπεια, κλείνουν. Οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας έχουν γεμίσει παρόλο που έχουν εκκενωθεί όλες οι κλίνες ΜΕΘ άλλων κλινικών και έχουν δοθεί για τους ασθενείς με κορονοϊό. Κινδυνεύουν να χαθούν άρρωστοι λόγω κορονοϊού, χωρίς κορονοϊό», αναφέρει επίσης στη ραδιοφωνική συνέντευξη η  Δάφνη Κατσίμπα.

«Αποδεκατιζόμαστε λόγω της μετάδοσης κρουσμάτων στο προσωπικό των νοσοκομείων, τουλάχιστον 200 εργαζόμενοι έχουν προσβληθεί από τον ιό, κάτι που αποσιωπάται» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως ήδη «το προσωπικό είναι ελάχιστο και η μόνη λύση που δίνεται από το υπουργείο είναι η ανακύκλωση των εργαζομένων».  

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

Θύρα 7

Θύρα 7 για συλλήψεις: «Στις ζωές μας δεν θα ξεπλύνετε τα Τέμπη και τους Λιγνάδηδες που συγκαλύπτετε»

«Τα εκατομμύρια των οπαδών θα σας δώσουν την απάντηση την ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΠΟΥ…

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

MixCollage 24 Apr 2024 02 27 PM 1076

Ο Άδωνις απάντησε στο Καλλιάνο: «Κανένας μας δεν εξαιρείται αυτής της διαδικασίας»

Εξηγήσεις επιχείρησε να δώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης για τον τρόπο λειτουργίας του ΕΣΥ έδωσε μέσω…

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

6124608

Νέα Αριστερά: Θέλει ήττα Μητσοτάκη ή Κασσελάκη; Η συνέντευξη του Σακελλαρίδη (video)

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη έκανε μέσω συνέντευξης του στη Ναυτεμπορική ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

ΜΑΤπΡέντη

Τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ για τα «στελέχη» της Θύρας 7: Βαρύ παρελθόν και σχέσεις με Ολυμπιακό – δήμο Πειραιά

Τα ονόματα και τα «πεπραγμένα» των αρχηγικά μελών της Θύρας 7 - Αναλυτικά η ανακοίνωση…

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

huizar

Σοκ στις ΗΠΑ: Πρώην αστυνομικός σκότωσε σύζυγο και ανήλικη ερωμένη – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει (video)

Διπλή γυναικοκτονία στις ΗΠΑ με πρωταγωνιστή έναν πρώην αστυνομικό

Ξύλο στη Βουλή: «Θα σε βάλω φυλακή, πα..@@..στα» – Πώς ξεκίνησε o τσακωμός Φλώρου και Γραμμένου (photos)

6200577

Ξύλο στη Βουλή: «Θα σε βάλω φυλακή, πα..@@..στα» – Πώς ξεκίνησε o τσακωμός Φλώρου και Γραμμένου (photos)

Πρωτοφανές περιστατικό στην ελληνική Βουλή μεταξύ του Κωνσταντίνου Φλώρου και του Βασίλη Γραμμένου