Στο τραπέζι η παράταση των μέτρων

Την Τετάρτη συνεδριάζουν οι επιστήμονες της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας για να αποφασίσουν τι θα ισχύσει τελικά σχετικά με τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας.
 

NewsRoom 18/01/2022 | 23:24

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα περισσότερα μέλη της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας τάσσονται υπέρ της παράτασης των μέτρων και μετά την 24η Ιανουαρίου που ήδη ισχύουν τα μέτρα. Οι ειδικοί επιστήμονες, που αναμένεται να εκτιμήσουν την επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, αν και ικανοποιημένοι από την τάση αποκλιμάκωσης που παρουσιάζουν τα κρούσματα τις τελευταίες μέρες προβληματίζονται  από τους «σκληρούς» δείκτες της πανδημίας (θάνατοι και νοσηλείες στις ΜΕΘ)  που παραμένουν σε υψηλά επίπεδα πιέζοντας τα νοσοκομεία. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η αποσυμπίεση στα νοσοκομεία θα αρχίσει να φαίνεται σε δύο εβδομάδες από τώρα, αν όλα κυλήσουν, με αυτόν τον ρυθμό.

Ένα μέτρο, το οποίο αναμένεται να συζητηθεί εντόνως στην σύσκεψη των ειδικών και για το οποίο υπάρχουν πιέσεις, είναι το ζήτημα της επαναφοράς της μουσικής στην εστίαση. Αν και το θέμα φαίνεται απλό, οι ειδικοί εκφράζουν τον προβληματισμό τους καθώς η επαναφορά της μουσικής μπορεί να οδηγήσει στο άνοιγμα των μεγάλων κέντρων διασκέδασης αυξάνοντας τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού.