Στο τραπέζι η επαναλειτουργία της αγοράς ανάλογα με το ιικό φορτίο

Το ενδεχόμενο να ανοίξει η αγορά για περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο μετά τις 7 Ιανουαρίου άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV.  

5076755

Το ενδεχόμενο επαναλειτουργίας της αγοράς, μετά τις 7 Ιανουαρίου, σε περιοχές με χαμηλό επιδημιολογικό φορτίο άφησε ανοιχτό ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΡΗΤΗ TV., σημειώνοντας ωστόσο ότι ταυτόχρονα θα πρέπει να διασφαλιστεί ότι τυχόν μετακίνηση πληθυσμών μεταξύ νομών, δε θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των κρουσμάτων. 

«Εξετάσαμε με μεγάλη προσοχή το σενάριο του να ανοίγαμε τις περιοχές που δεν ήταν στο κόκκινο. Από την Κρήτη δεν ήταν οι τρεις νομοί» εξήγησε λέγοντας πως ο νομός Ηρακλείου ήταν στο «πορτοκαλί». «Αν ανοίξεις τους δύο νομούς και όχι τον ένα, το πιθανότερο είναι ότι πολύ γρήγορα θα έχεις διάδοση του κορονοϊού από τον ένα στους άλλους», είπε εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από την απόφαση να μην ανοίξουν στην παρούσα φάση σε καμιά περιοχή τα καταστήματα.

«Αν είχαμε κάποια περιφέρεια ολόκληρη δυνάμενη να ανοίξει, θα το σκεφτόμουν» είπε ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης.

«Ακόμα και στην Πελοπόννησο που φέρατε ως παράδειγμα, οι τρεις νομοί ανοίγαν, οι τέσσερις δεν ανοίγαν. Άρα πάλι θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα», είπε ακόμα.

«Μας απασχόλησε το σενάριο να ανοίξουμε με δύο ταχύτητες. Δεν υπήρξε περιοχή που να είναι τελείως καθαρή χωρίς να διακινδυνεύσει με τη μετακίνηση του πληθυσμού. Ασφαλώς αν η μείωση των κρουσμάτων συνεχιστεί θα μπορούμε να το δούμε μετά τις 7 Ιανουαρίου ξανά» είπε επίσς.

«Η απόφαση αυτή ισχύει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε θα δούμε πώς πηγαίνει ο ιός. Αν παραδείγματος χάρη είναι όλη η Κρήτη πεντακάθαρη, γιατί όχι; Άμα πουν οι γιατροί μπορείς να ανοίξεις την Κρήτη, θα την ανοίξω αμέσως» απάντησε σχετικά.

Αντίθετα για την εστίαση τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι επιχειρηματίες τηρούσαν τα μέτρα, η εστίαση είναι η No1 εστία μετάδοσης και επικαλέστηκε το παράδειγμα που ακολούθησαν κι άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Από Μάρτιο και μετά είπε για άνοιγμα της εστίασης. Την ίδια εκτίμηση εξέφρασε και για τους χώρους πολιτισμού.

 

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

kallianos adonis 654 new 102

Καλλιάνος: «Θα φτάσω το μαχαίρι στο κόκκαλο για όλους τους πατεράδες»-Τι απαντά το «Αττικόν» (video)

Η αγωνία του βουλευτή της ΝΔ για τη ζωή του πατέρα του, γίνεται κατά διαστήματα…