Στο τραπέζι απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00

Συναγερμός έχει σημάνει σε κυβέρνηση και ειδικούς μετά την επιδημιολογική εικόνα της Αθήνας και της Αττικής, η οποία την Τρίτη κατέγραψε 652 κρούσματα από τα συνολικά 1.261.

5198692

Οι ειδικοί θα παρακολουθήσουν τα δεδομένα τις επόμενες δύο ημέρες και σε περίπτωση που αυτά είναι συνεχώς ανοδικά, τότε τα νέα μέτρα φαίνεται ότι δε θα αποφευχθούν.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί και η εξάπλωση των κρουσμάτων μεταλλαγμένων στελεχών του κορoνοϊού και συγκεκριμένα του «βρετανικού» και «νοτιοαφρικανικού».

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν ήταν τυχαίες οι δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια ο οποίος ουσιαστικά προανήγγειλε απαγόρευση κυκλοφορίας ακόμη και από τις 18:00 στην Αττική, αλλά και νέα σκληρά μέτρα.

Ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο Star είπε ότι το άνοιγμα της αγοράς, η κινητικότητα και οι επαφές έφεραν αύξηση κρουσμάτων και πλέον όλα τα μέτρα είναι στο τραπέζι, ακόμη και αυτό του σκληρού lockdown.

«Αντιλαμβανόμαστε τις ανάγκες της κοινωνίας και της κάθε οικογένειας, αλλά πρέπει να τα καταφέρουμε και μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ο υπουργός, ενώ για την Αττική υπογράμμισε: «Με βάση τις εισηγήσεις, αν τα δεδομένα είναι τέτοια θα πάρουμε μέτρα και τα συνυπολογίζουμε όλα καθώς προέχει η δημόσια υγεία».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το ενδεχόμενο να υπάρξει τρίτο lockdown, παρέπεμψε στη συνεδρίαση της Επιτροπής την Παρασκευή, η οποία εισηγείται στην κυβέρνηση ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.