Στο σύντροφό της επιρρίπτει ευθύνες η Εύα Καϊλή και δηλώνει…«ξαφνιασμένη» – Ποιος θα είναι ο δικηγόρος της

Δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις. Μαζί με τον δικηγόρο της, έναν από τους σπουδαιότερους ποινικολόγους των Βρυξελλών, θα προετοιμάσουν την υποστηρικτική της γραμμή.

kaili43 768x480 1

Η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή κρίθηκε προφυλακιστέα από τις δικαστικές αρχές του Βελγίου, όπως και ο σύντροφός της Φρανσέσκο Τζιόρτζι. Το ζευγάρι μαζί με άλλα δύο άτομα, τον φερόμενο ως “εγκέφαλο” του κυκλώματος και πρώην ευρωβουλευτή, Πιέρ Αντόνιο Παντσέρι και έναν λομπίστα των Βρυξελλών, κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και διαφθορά.

Βάσει διαδικασίας, θα παραμείνει στη φυλακή έως πέντε ημέρες και στη συνέχεια θα εμφανιστεί ξανά ενώπιον των Αρχών, με το Τριμελές Δικαστικό Συμβούλιο των Βρυξελλών να αποφασίσουν εάν θα παραμείνει προφυλακισμένη έως την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης ή αν θα αφεθεί ελεύθερη.

Σημειώνεται πως η πρώην ευρωβουλευτής, μετά την πρώτη της κατάθεση, αλλά και την απαγγελία κατηγοριών μεταφέρθηκε στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Σεν-Ζιλ (σωφρονιστικό κατάστημα, στο οποίο είχε μεταχθεί και ο Έλληνας ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ιωάννης Λαγός, πριν την έκδοσή του στην Ελλάδα).

Ποιος θα είναι ο δικηγόρος της

Όπως μεταδίδει το Open, μαζί με τον δικηγόρο της, έναν από τους σπουδαιότερους ποινικολόγους των Βρυξελλών, γνωστός ως ο «Μετρ Ριζό», θα προετοιμάσουν την υποστηρικτική της γραμμή, με πρωταρχικό στόχο να μην προφυλακιστεί έως τη δικάσιμο, αλλά να αφεθεί ελεύθερη ή με περιοριστικούς όρους. Η έναρξη της δίκης προσδιορίζεται σε 12 με 15 μήνες.

Επιρρίπτει την ευθύνη στο σύντροφό της

Στο σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι επέρριψε της ευθύνες για τα χρήματα που βρέθηκαν στο διαμέρισμά της η Εύα Καϊλή.

Ειδικότερα, η ίδια από τις πρώτες της καταθέσεις δήλωσε πως είχε αντιληφθεί τις συνεργασίες του συντρόφου της, με τον πρώην προϊστάμενό του, ευρωβουλευτή Πιερ Αντόνιο Παντσέρι και τους Καταριανούς και του είχε επιστήσει την προσοχή. Αλλά, αρνήθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω ανάμειξη της, στις δουλειές του συντρόφου της, καθώς όπως υποστήριξε δεν ελέγχει τα έγγραφά ή τον προσωπικό του υπολογιστή. Μάλιστα δήλωσε ξαφνιασμένη από αυτές τις αποκαλύψεις.

Οι δικαστικές αρχές, λόγω της σοβαρότητας των αδικημάτων και των στοιχείων που έχουν συγκεντρωθεί απέρριψαν το αίτημα της υπεράσπισης να αφεθεί ελεύθερη με περιοριστικούς όρους ακόμη και με βραχιολάκι.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…