Στο Συμβούλιο της Ευρώπης το σκάνδαλο υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Θα κληθούν σε ακρόαση οι εμπλεκόμενοι

Η «Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε σήμερα το ελληνικό Watergate και τις επιπτώσεις του στις ελευθερίες και στο κράτος δικαίου» τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει η εξέταση της υπόθεσης με κλήση σε ακρόαση των εμπλεκομένων.

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης έφτασε η υπόθεση της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία επιλέγει την «ομερτά», καθώς το ελληνικό Watergate συζητήθηκε στην Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και πρόεδρο της ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η «Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε σήμερα το ελληνικό Watergate και τις επιπτώσεις του στις ελευθερίες και στο κράτος δικαίου» τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει η εξέταση της υπόθεσης με κλήση σε ακρόαση των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση αποστολής στην Αθήνα αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου για τη διερεύνηση του σκανδάλου υποκλοπών με τα κατασκοπευτικά λογισμικά.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχει κατατεθεί σχετική πρόταση από πολιτικές ομάδες για κοινή αποστολή, η οποία να καλύπτει και την Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω της φερόμενης διασύνδεσης του θέματος της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε και στην Κύπρο.

Οι συζητήσεις που γίνονται για την κοινή αποστολή σε Ελλάδα και Κύπρο προσανατολίζονται σε ημερομηνία στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε διοργάνωση έκτακτης ακρόασης, για το σκάνδαλο των υποκλοπών με το λογισμικό Predator στην Ελλάδα. Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Εξεταστικής Επιτροπής στη συγκεκριμένη ακρόαση δεν θα κληθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης καθώς θα διοργανωθεί ξεχωριστή ακρόαση για τους ευρωβουλευτές-θύματα υποκλοπών.

Πηγή: documentonews.gr

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Τζανακόπουλος: Βόμβα στα θεμέλια της δημοκρατίας η υπόθεση των υποκλοπών

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Δημήτρης Τζανακόπουλος, διεμήνυσε ότι οι εμπλεκόμενοι στις καταγγελίες Χρ. Σπίρτζη…

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Διάγγελμα Πούτιν από την Κόκκινη Πλατεία μετά τις προσαρτήσεις: «Η νίκη θα είναι δική μας!»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα ότι η Ρωσία θα πετύχει «νίκη» στον πόλεμο…

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

«Στο κόκκινο» το Χρηματιστήριο Αθηνών με απώλειες πάνω από 7% μέσα στον Σεπτέμβριο

Από τις αρχές του έτους σημειώνει απώλειες ύψους 11,24% μέσα σε κλίμα γενικότερης οικονομικής ασφυξίας…