Στο Συμβούλιο της Ευρώπης το σκάνδαλο υποκλοπών της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Θα κληθούν σε ακρόαση οι εμπλεκόμενοι

Η «Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε σήμερα το ελληνικό Watergate και τις επιπτώσεις του στις ελευθερίες και στο κράτος δικαίου» τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει η εξέταση της υπόθεσης με κλήση σε ακρόαση των εμπλεκομένων.

μητσοτακης βερσαλιεσ 1080x675 4

Στο Συμβούλιο της Ευρώπης έφτασε η υπόθεση της παρακολούθησης πολιτικών προσώπων και δημοσιογράφων από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία επιλέγει την «ομερτά», καθώς το ελληνικό Watergate συζητήθηκε στην Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Γιώργο Κατρούγκαλο, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, και πρόεδρο της ομάδας της Ενωμένης Ευρωπαϊκής Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης η «Νομική Επιτροπή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης συζήτησε σήμερα το ελληνικό Watergate και τις επιπτώσεις του στις ελευθερίες και στο κράτος δικαίου» τονίζοντας ότι θα ακολουθήσει η εξέταση της υπόθεσης με κλήση σε ακρόαση των εμπλεκομένων.

Υπενθυμίζεται ότι τη διοργάνωση αποστολής στην Αθήνα αποφάσισε το βράδυ της Τρίτης η Εξεταστική Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προκειμένου για τη διερεύνηση του σκανδάλου υποκλοπών με τα κατασκοπευτικά λογισμικά.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με πληροφορίες του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων, έχει κατατεθεί σχετική πρόταση από πολιτικές ομάδες για κοινή αποστολή, η οποία να καλύπτει και την Ελλάδα και την Κύπρο, λόγω της φερόμενης διασύνδεσης του θέματος της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη με εταιρεία που δραστηριοποιήθηκε και στην Κύπρο.

Οι συζητήσεις που γίνονται για την κοινή αποστολή σε Ελλάδα και Κύπρο προσανατολίζονται σε ημερομηνία στις αρχές Νοεμβρίου.

Παράλληλα αποφασίστηκε διοργάνωση έκτακτης ακρόασης, για το σκάνδαλο των υποκλοπών με το λογισμικό Predator στην Ελλάδα. Όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση των Συντονιστών της Εξεταστικής Επιτροπής στη συγκεκριμένη ακρόαση δεν θα κληθεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης καθώς θα διοργανωθεί ξεχωριστή ακρόαση για τους ευρωβουλευτές-θύματα υποκλοπών.

Πηγή: documentonews.gr

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

AP23317538119864

Οι ΗΠΑ «ταΐζουν» την πολεμική μηχανή του Ισραήλ με στρατιωτική βοήθεια 13 δισ. δολαρίων

Ανεξάρτητη διεθνής έρευνα ζητά ο ΟΗΕ για τους ομαδικούς τάφους στα δυο μεγαλύτερα νοσοκομεία της…

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…