Στο στρατόπεδο των εχθρών του Μαδούρο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Με ανάρτησή του, ο πρόεδρος της ΝΔ εκφράζει τη στήριξή του στον αυτοανακηρυγμένο «πρόεδρο» της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουάιδο.

NewsRoom 25/01/2019 | 12:51

Με μια ανάρτησή του στο Twitter παίρνει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά του προέδρου Νικολά Μαδούρο στη Βενεζουέλα, στηρίζοντας τον εκλεκτό και αναγνωρισμένο από την κυβέρνηση Τραμπ, ηγέτη της αντιπολίτευσης και πρόεδρο της Βουλής, Χουάν Γκουάιδο.

Όπως αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «Η Νέα Δημοκρατία συμμετέχει και υποστηρίζει την πρωτοβουλία στο Ευρωκοινοβούλιο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για να αναγνωρισθεί ο Χουάν Γκουάιδο ως προσωρινό πρόεδρο της Βενεζουέλας. Στηρίζουμε ελεύθερες και δίκαιες δημοκρατικές εκλογές.

Σημειώνεται πως ο Γκουάιδο είχε αυτοανακηρυχθεί πριν αναγνωριστεί από τον Τραμπ ως πρόεδρος της Βενεζουέλας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέρ Μαδούρο και της πρωτοβουλίας Θαπατέρο

Σημειώνεται πως μόλις χθες ο ΣΥΡΙΖΑ είχε πάρει θέση υπέρ του νυν προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αμέριστη στήριξη και την αλληλεγγύη του στον νόμιμο Πρόεδρο της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο», είχε δηλώσει ο Γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μετά από συνάντηση με τον επιτετραμμένο της πρεσβείας της Βενεζουέλας στην Αθήνα, Φρέντι Φερνάντεζ.

«Στηρίζουμε την από καιρό διεθνή πρωτοβουλία του πρώην Πρωθυπουργού της Ισπανίας Θαπατέρο ώστε να προχωρήσει ένας ειλικρινής και γόνιμος δημοκρατικός διάλογος μεταξύ των μερών, που θα επαναφέρει τη Βενεζουέλα στη σταθερότητα. Πάνω από όλα όμως, πρέπει να γίνουν σεβαστές οι αποφάσεις του λαού της Βενεζουέλας», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο Πάνος Σκουρλέτης.