Στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού το πρακτορείο «Άργος» του Μαρινάκη

Η αντίδραση των  εφημερίδων στο μονοπωλιακό καθεστώς του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος» του Βαγγέλη Μαρινάκη, προκάλεσε την παρέμβαση της κυβέρνησης. Ο αντιπρόεδρος Γιάννης Δραγασάκης ζητά από την Επιτροπή Ανταγωνισμού να εξετάσει το ενδεχόμενο λήψης ασφαλιστικών μέτρων.

Υπενθυμίζεται την καταγγελία έκαναν το Documento, η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η «Δημοκρατία». Στην επιστολή του προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, ο κ. Δραγασάκης επισημαίνει τα εξής:

«Αίτημα για εξέταση λήψης ασφαλιστικών μέτρων βάσει της παρ. 5 του άρθρου 25 του ν.3959/2011

Σας διαβιβάζουμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 5841/29-11-18 επιστολή της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Α.Ε.», καθώς και αποκόμματα των εξής Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης: «Εφημερίδα των Συντακτών» (26/11/2018 και 27/11/2018), «Documento» (26/11/2018), και «Δημοκρατία» (29/11/2018), όπου δημοσιεύεται σχετικό άρθρο του Γραμματέα της Ένωσης Ιδιοκτητών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών κ. Ιωάννη Ν. Φιλιππάκη.

Στη διαβιβαζόμενη επιστολή και στα διαβιβαζόμενα αποκόμματα καταγγέλλεται κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης εκ μέρους της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΑΡΓΟΣ Ανώνυμη Εταιρεία Πρακτορεύσεως, Διαχειρίσεως και Μεταφορών» και αναφέρεται ότι η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρίας απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητα των εν λόγω εφημερίδων.

Δεδομένου ότι υπάρχει δημόσιο συμφέρον για την πολυφωνία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το οποίο θα πληγεί ανεπανόρθωτα σε περίπτωση παύσης λειτουργίας ενός ικανού αριθμού εφημερίδων, παρακαλούμε να εξετασθεί το ενδεχόμενο λήψης ασφαλιστικών μέτρων κατ’ εφαρμογή της παρ. 5 του άρθρου 25 του ν. 3959/2011 (Α΄ 93), εφόσον πιθανολογείτε βασιμότητα των καταγγελιών».