Στο στόχαστρο της Εισαγγελίας ιστοσελίδες και αναρτήσεις αρνητών του εμβολίου

Με υλικό από τους πρώτους φακέλους που διαβιβάστηκαν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία…

5345386

Με υλικό από τους πρώτους φακέλους που διαβιβάστηκαν από την Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ξεκινά κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση η Εισαγγελία Πρωτοδικών, ερευνώντας διάπραξη σοβαρών αδικημάτων σε ιστοσελίδες και αναρτήσεις που αμφισβητούν την πανδημία και την αναγκαιότητα εμβολιασμού.

Η κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση ξεκινά με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών και ανατέθηκε στον εισαγγελέα Νίκο Στεφανάτο, στο πλαίσιο ευρύτερης δικογραφίας που έχει σχηματιστεί για ανάλογα ζητήματα. Η εντολή στον εισαγγελικό λειτουργό είναι να ερευνήσει το ενδεχόμενο διάπραξης σειράς αξιόποινων πράξεων όπως η απάτη, η απόπειρα απάτης, η διέγερση σε ανυπακοή, πρόκληση σε τέλεση αδικημάτων κ.ά. 

Ο εισαγγελέας καλείται να διεκπεραιώσει την έρευνα ταχύτατα και για τον λόγο αυτό ζητήθηκε η συνδρομή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία υπό την εποπτεία του κ. Στεφανάτου θα διενεργήσει έρευνες με στόχο τον εντοπισμό περιστατικών από πρόσωπα ή ομάδες προσώπων που μέσω του διαδικτύου παρεμβαίνουν, συμβουλεύουν, απειλούν και αμφισβητούν επιστημονικά δεδομένα για την πανδημία και τα πρωτόκολλα ασφάλειας, θέτοντας σε κίνδυνο την δημόσια υγεία και την δημόσια ασφάλεια.

Μάλιστα εφόσον προκύπτουν δεδομένα και ενδείξεις για την τέλεση αδικημάτων, δεν αποκλείεται να εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος των υπευθύνων.

Τέλος, αρκετοί είναι οι πολίτες που έχουν καταγγείλει στην Αστυνομία τέτοιου είδους συμπεριφορές, υποδεικνύοντας συγκεκριμένα μάλιστα διαδικτυακά «προφίλ» και σελίδες που ήδη ελέγχονται. Σε κάποιες περιπτώσεις δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα ώστε να ελεγχθεί αν τίθενται ζητήματα διάπραξης οικονομικών και φορολογικών εγκλημάτων καθώς φαίνεται πως από πρόσωπα που έχουν τεθεί υπό διερεύνηση ζητούνται χρηματικές καταβολές για νομικές ή άλλες υπηρεσίες από όσους επιθυμούν να παρακάμψουν τους κανόνες για την πανδημία.

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

ΑTHENS Conference League

Conference League:Τι ισχύει για όσους εργαζόμενους δεν καταφέρουν να προσέλθουν στην εργασία τους

Σε ποια περίπτωση οι εργαζόμενοι πληρώνονται αν δεν καταφέρουν να πάνε στη δουλειά τους εξαιτίας…