Newsroom

Newsroom

Στο στόχαστρο της εισαγγελίας ENERGA και HELLAS POWER

Τη διαγραφή από το Μητρώο Συμμετεχόντων στην Χονδρεμπορική Αγορά ηλεκτρισμού των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA και ΗΕLLAS POWER αποφάσισε…

energa

Τη διαγραφή από το Μητρώο Συμμετεχόντων στην Χονδρεμπορική Αγορά ηλεκτρισμού των εταιρειών προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας ENERGA και ΗΕLLAS POWER αποφάσισε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) και ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ), ύστερα από καταγγελία των συμβάσεών τους.

Ο λόγος; Οι ανεκπλήρωτες οικονομικές υποχρεώσεις των δύο εταιρειών που θέτουν σε κίνδυνο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας .

Στο μεταξύ, στο στόχαστρο της Εισαγγελίας τίθενται πλέον οι δύο εταιρίες-πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος ύστερα από πόρισμα της Αρχής για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». Σύμφωνα με το οποίο μεγάλο ποσό από το τίμημα που εισέπρατταν από τους καταναλωτές αντί να αποδοθεί στον Διαχειριστή Ελληνικού Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΣΜΗΕ) έφευγε από τη χώρα.

Η έρευνα της Εισαγγελίας θα εστιαστεί στο αν και πώς κατάφερναν να μεταφέρουν τα χρήματα, τις οφειλές τους, βάσει των συμβάσεων τους με τον ΔΕΣΜΗΕ και την ΡΑΕ, εκτός Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πόρισμα γίνεται λόγος για ποσό 120 εκατομμυρίων ευρώ που πιθανόν μέσω λογιστικών και άλλων μεθόδων φαίνεται να έχει κατευθυνθεί προς το εξωτερικό.

Η κ. Ράικου έδωσε εντολή στην Εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου να ερευνήσει το θέμα και να εντοπίσει αν προκύπτει η διάπραξη αδικημάτων και από ποιους. Σημειώνεται ότι ήδη η Αρχή για το «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» έχει δεσμεύσει τους επίμαχους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο εταιρειών.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…