Στο ΣτΕ ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος κατά του πλαφόν της συνταγογράφησης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή και ακύρωση του νέου μέτρου του πλαφόν…

giatros 2

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγουν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου για την αναστολή και ακύρωση του νέου μέτρου του πλαφόν συνταγογράφησης.

Οι εκπρόσωποι του ΠΙΣ δηλώνουν ότι «έχουν τεθεί κατ’ επανάληψη εναντίον ανάλογων αστυνομικών περιοριστικών μέτρων. Ασχέτως εάν είναι -σε σχέση με την προηγούμενη απόφαση- σε καλύτερη κατεύθυνση», θεωρούν απαράδεκτο να τίθενται φραγμοί και όρια στην αντιμετώπιση του ασθενούς με λογιστικά κριτήρια και όχι επιστημονικά. «Το νέο “αστυνομικό” μέτρο του πλαφόν συνταγογράφησης, περιορίζει την ιατρική λειτουργία, καθιστά τους ιατρούς ομήρους λογιστικών προσεγγίσεων και δυσκολεύει τους ασθενείς να λάβουν την αναγκαία για την υγεία τους φαρμακευτική περίθαλψη» δηλώνει ο πρόεδρος του ΠΙΣ κ. Μιχάλης Βλασταράκος.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η εφαρμογή των Διαγνωστικών και Θεραπευτικών Πρωτοκόλλων είναι περισσότερο αναγκαία από ποτέ. «Η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας όφειλαν να έχουν προχωρήσει προς αυτή τη κατεύθυνση και να μην επιδίδονται σε ασκήσεις αστυνόμευσης, εκφοβισμού και περιορισμού της ιατρικής λειτουργίας» τονίζουν και προσθέτουν: «Η φαρμακευτική περίθαλψη των 2 δισ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων πολιτών, δεν δημιουργεί τις προϋποθέσεις παροχής ασφαλούς φαρμακευτικής περίθαλψης». 
 

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

Σπίρτζης Τσίπρας

«Βόμβα» Σπίρτζη: Ο Κασσελάκης δεν μπορεί να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση – Θα επέλεγα Τσίπρα για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς (video)

«Απέτυχε η επικοινωνιακή τακτική του προέδρου μας στις ευρωεκλογές»