Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί

Με ποια ιδιότητα κύριε Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη κουνάτε το δάχτυλο στους πολίτες της Δυτικής Αττικής και τους απειλείτε ότι "θα σφραγιστούν οι περιοχές τους ακόμη και σπίτι- σπίτι";

Με ποιο δικαίωμα τους καθιστάτε αυτούς υπεύθυνους, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ποιοι είναι οι υπεύθυνοι τους οποίους προσπαθείτε να κρύψετε;

Εδώ και μέρες τα Σωματεία Εργαζομένων ΟΤΑ Θριασίου, Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμπορουπαλλήλων Δυτικής Αττικής, Εργαζομένων στην Ενέργεια και το Παράρτημα Θριασίου του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής με κοινή τους ανακοίνωση καταγγέλλουν ότι “οι χώροι δουλειάς τους με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας είναι υγειονομικές βόμβες διασποράς του ιού με κίνδυνο για την υγεία και τη ζωή μας και των οικογενειών μας”.

Καταγγέλλουν ότι “δουλεύουν χωρίς ουσιαστικά μέτρα προστασίας, ο ένας πάνω στον άλλο, χωρίς μάσκες και αντισηπτικά, χωρίς απολύμανση των κοινόχρηστων χώρων. Ότι δεν πραγματοποιούνται τεστ, ούτε γίνονται ιχνηλατήσεις σε περίπτωση κρούσματος. Ότι είναι επικίνδυνες οι συνθήκες συγχρωτισμού που διαπιστώνονται στα ΜΜΜ για τους χιλιάδες εργαζόμενους και κατοίκους, λόγω των ελάχιστων δρομολογίων, ενώ συγχρόνως δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στα πούλμαν των εταιρειών, όπου οι εργαζόμενοι στοιβάζονται σαν σαρδέλες”.

Παρόμοιες καταγγελίες έχουν γίνει από τους εργαζόμενους στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, όπου η κυβέρνηση “δεν έχει οργανώσει κανέναν έλεγχο, μετά από τόσο μεγάλο διάστημα που η περιοχή βρίσκεται στο κόκκινο”.

Επίσης, καταγγελίες έχουν γίνει για τη βιομηχανία ALUMIL, στη ΒΙΠΕ στο Σταυροχώρι Κιλκίς, όπου καταγράφονται καθημερινά πολλά  κρούσματα, που τις τελευταίες 3 βδομάδες αθροίζονται σε πάνω από 50. Παρ’ όλα αυτά, δεν διενεργείται καμία ιχνηλάτηση κρουσμάτων ούτε μείωση του συγχρωτισμού, αφού “κάτι τέτοιο θα αμφισβητήσει τη δυναμικότητα της παραγωγής που έχει αυξηθεί κατά 30% τους τελευταίους μήνες”.

Εσείς όμως κύριε Υπουργέ, όπως και ο συνάδελφός σας της Υγείας, δεν ακούσατε τίποτα γι’ αυτές τις καταγγελίες. Αν ισχύει αυτό, τότε έχετε χάσει πλέον την όποια επαφή με τον λαό. Αν πάλι ακούσατε και δεν κάνατε τίποτα η ευθύνη σας είναι ακόμα μεγαλύτερη, γιατί αποδεικνύεται τι συμφέροντα εξυπηρετείτε…

Αυτό πάντως που σίγουρα δεν δικαιούστε να κάνετε είναι να κουνάτε το δάχτυλο στον κόσμο που δουλεύει για το μεροκάματο, εσείς από την ασφάλεια του γραφείου του Υπουργείου σας. Όπως δεν δικαιούται και ο Προϊστάμενος σας να κάνει παρατήρηση στον κ. Φίλη ότι “δεν προσέχει που είναι και ευπαθής και δεν φοράει σωστά την μάσκα του”. Ας πάει ο Προϊστάμενός σας να κάνει αυτές τις παρατηρήσεις στους ομοτράπεζούς του στα εργοστάσια και τις βιομηχανίες όλης της χώρας.

Ας κουνήσετε το δάχτυλό σας εκεί που δεν παίρνουν μέτρα προστασίας για τους εργαζομένους τους. Αρκετά έχει ανεχτεί ο ελληνικός λαός το παιχνιδάκι σας του διαίρει και βασίλευε και αργά ή γρήγορα θα σας το κάνει και σαφές “στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί”.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

6200549

Ποινική δίωξη για κακούργημα στον Κωνσταντίνο Φλώρο – Παραμένει υπό κράτηση

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του…

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

6200552

Ξύλο στη Βουλή: Το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο μετά την επίθεση Φλώρου – Οι τελευταίες πληροφορίες

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν, όπως το ανακοίνωσε ο βουλευτής της «Ελληνικής Λύσης» Κώστας Χύτας.