Newsroom

Newsroom

Στο σκοτάδι έμειναν Αργεντινή και Ουρουγουάη

Ένα γενικευμένο μπλακ άουτ έχει βυθίσει στο σκοτάδι όλη την Αργεντινή και την Ουρουγουάη, σύμφωνα με παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας των δύο χωρών, με αποτέλεσμα περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα.

D9LiSIgXoAEOoRo

«Μια τεράστια βλάβη στο σύστημα ηλεκτρικής διασύνδεσης στερεί την ενέργεια σε όλη την Αργεντινή και την Ουρουγουάη», ανέφερε στο Twitter η εταιρεία Edesur Argentina. 

Η UTE της Ουρουγουάης διευκρίνισε ότι στις 7.06 τοπική ώρα (13.06 ώρα Ελλάδας) από δυσλειτουργία στο δίκτυο της Αργεντινής επλήγη το σύστημα διασύνδεσης, με αποτέλεσμα «να διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε όλη τη χώρα καθώς και σε πολλές επαρχίες της γειτονικής χώρας».

Σύμφωνα με το BBC, μεταξύ των πληγείτων επαρχιών στην Αργεντινή είναι οι εξής: Σάντα Φε, Σαν Λουίς, Φορμόζα, Λα Ριόχα, Τσούμπουτ, Κόρδοβα και Μεντόζα.

Ο υπουργός Ενέργειας της χώρας, Γκούσταβο Λοπετέγκι, δήλωσε ότι δεν έχουν προσδιοριστεί ακόμα οι αιτίες της διακοπής στην ηλεκτροδότηση, προσθέτοντας ότι αυτή αποκαθίσταται σε ορισμένα μέρη αλλά και ότι μπορεί να αργήσει μερικές ώρες.

Το μπλακ άουτ στην  Αργεντινή συνέβη καθώς άνοιγαν οι κάλπες για τη διεξαγωγή των τοπικών εκλογών.

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

5700685

Κολωνός: Η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδος παίρνει θέση για την ντροπιαστική εισαγγελική πρόταση

"Απορριπτέα και επιστημονικά αβάσιμη οποιαδήποτε πρόταση που βασίζεται στο ότι ένα παιδί 12 ετών θα…