Στο σκαμνί το Δεκέμβριο οι Μπολέτσης, Γεωργιτσογιαννάκος, Λεωτσάκος και Γιοσάκης για το "παραδικαστικό Νο2"

Στις 5 Δεκεμβρίου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα διεξαχθεί η δίκη για το «παραδικαστικό Νο2».

NewsRoom 21/09/2016 | 19:29

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου θα καθίσουν ως κατηγορούμενοι οι Μπολέτσης, Γεωργιτσογιαννάκος, Λεωτσάκος και Γιοσάκης οι οποίοι φέρονται να εμπλέκονται στο παραδικαστικό κύκλωμα, γνωστό και ως «η μαφία των ακινήτων».

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Hot Doc για το παραδικαστικό κύκλωμα ΕΔΩ

Συγκεκριμένα, κατηγορούμενοι και ως φερόμενοι πρωταγωνιστές της υπόθεσης, είναι ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης, ο δικηγόρος Πέτρος Λεωτσάκος καθώς και ο πολιτικός μηχανικός Σταύρος Γεωργιτσογιαννάκος.

Σύμφωνα με την πολυσέλιδη δικογραφία, οι κατηγορούμενοι φέρονται ως μέλη του κυκλώματος να εντόπιζαν ακίνητα-φιλέτα, ακατοίκητα και εγκαταλελειμμένα, και αφού τα καταλάμβαναν αυθαίρετα ιδρύοντας εικονικές εταιρίες τα εμφάνιζαν ως ιδιοκτησίας άλλων μελών του κυκλώματος. Επιπλέον, φέρονται να εξαπατούσαν δικαστήρια, αλλά και να υπόσχονταν έναντι «δώρου» την απεμπλοκή από υποθέσεις, λόγω διασυνδέσεων στη Δικαιοσύνη.

Κατά περίπτωση, οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν, μεταξύ άλλων, για συγκρότηση, ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη από κοινού, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα εκβίασης και ψευδή βεβαίωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως αναζητούνται με εντάλματα σύλληψης 36 άτομα για τα οποία το Συμβούλιο Εφετών, με το παραπεμπτικό βούλευμα του, διατάσσει τη διατήρηση της ισχύος των ενταλμάτων. Επιπλέον, οι δικαστές διατάσσουν να διαβιβαστούν αντίγραφα εγγράφων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο τέλεσης αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αξιόποινων πράξεων.

Τα επίμαχα έγγραφα, όπως αναφέρεται, σχετίζονται με συγκεκριμένες θεματικές ενότητες, οι οποίες περιγράφονται σε μία εκ των συνολικά επτά εισαγγελικών προτάσεων που έχουν συνταχθεί για την υπόθεση.