Newsroom

Newsroom

Στο σκαμνί στελέχη της ΕΥΠ για απάτη σε βάρος του Δημοσίου

Στο σκαμνί στέλνει ο εισαγγελέας την πρώην διοίκηση της ΕΥΠ, τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας και 11 ακόμη υπαλλήλους για…

eyp

Στο σκαμνί στέλνει ο εισαγγελέας την πρώην διοίκηση της ΕΥΠ, τον πρώην πρόεδρο της Ομοσπονδίας και 11 ακόμη υπαλλήλους για απάτη σε βάρος του δημοσίου, για ποσά άνω των 150.000 ευρώ.

H υπόθεση αφορά την προμήθεια του γεωγραφικού συστήματος της ΕΥΠ. Οι εμπλεκόμενοι που είχαν κληθεί στις εισαγγελικές αρχές είναι οι Γ.Σ., Β.Ζ., Μ.Κ., Γ.Μ., Κ.Α., Δ.Θ., Π.Δ., Ν.Ν., Θ.Χ., Δ.Τ., Π.Γ. και Π.Φ. Στην υπόθεση εμπλέκονται επίσης και στελέχη της της Κοινωνίας της Πληροφορίας.

Σύμφωνα με το πόρισμα, η διοίκηση της ΕΥΠ θεώρησε αναγκαίο να διερευνηθούν τρεις προμήθειες, που έγιναν επί κυβέρνησης ΝΔ: Το γεωγραφικό σύστημα, το σύστημα επισύνδεσης (αυτό, που κάνει τις υποκλοπές δηλαδή) και η συντήρηση του ραδιογωνιομετρικού συστήματος. Και για τα τρία η σημερινή διοίκηση θεωρεί ότι έχουν δοθεί υπέρογκα ποσά και οι συμβάσεις είναι λεόντειες.

Ο επιθεωρητής δημόσιας διοίκησης έπρεπε να ελέγξει, εκ των αρμοδιοτήτων του, μόνο τη νομιμότητα των συμβάσεων – για το οικονομικό κομμάτι έχει επιληφθεί το ΣΔΟΕ. Για το γεωγραφικό σύστημα ο επιθεωρητής βρήκε σειρά πράξεων, που πρέπει να ελεγχθούν και ποινικά, ενώ για τα άλλα δύο συστήματα διαπίστωσε ότι ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ΣΔΟΕ έχει ήδη διαπιστώσει περίεργες διαδρομές ποσών και υπερβολικά τιμήματα, τουλάχιστον για την υπόθεση του συστήματος επισύνδεσης, όπου δεν αποκλείεται να υπάρξει εμπλοκή και πρώην γαλάζιων υπουργών.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…