Στο "σκαμνί" για τρίτη φορά οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου

Δεκαεννιά χρόνια μετά το ξέσπασμα του μεγάλου σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, κι ενώ έχουν προηγηθεί δύο αθωώσεις από δύο δικαστήρια με διαφορετικές συνθέσεις, οι 36 κατηγορούμενοι, χρηματιστές, επιχειρηματίες, εφοπλιστές, θα καθίσουν για τρίτη φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

5a96a60f1dc524483c8b45b2

Όπως αποκαλύπτει η Κατερίνα Κατή για το documentonews.gr, οι κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν -σε πρώτο μόλις βαθμό- για το σκάνδαλο με τις αποκαλούμενες «μετοχές-φούσκες» του χρηματιστηρίου, την περίοδο του 1999. 

Η υπόθεση θα δικαστεί από την αρχή μετά από έφεση που άσκησε κατά της τελευταίας πρόσφατης απαλλαγής, η εισαγγελέας της έδρας, Αθηνά Θεοδωροπούλου, που είχε εισηγηθεί καταδίκες.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Φεβρουαρίου το δικαστήριο προχώρησε με κατά πλειοψηφία απόφαση του στην απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από τα κακουργήματα της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. 

Ο χρόνος παραγραφής των αδικημάτων συμπληρώνεται τον Μάρτιο του 2019, γεγονός που σημαίνει ότι εάν η Δικαιοσύνη επιθυμεί, έστω και την ύστατη στιγμή, να κρίνει εκ νέου την υπόθεση, θα πρέπει να σπεύσει για να κινήσει τις διαδικασίες προσδιορισμού της εκδίκασης της.

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

iran pyrayloi

Το πολεμικό συμβούλιο του Ισραήλ ενέκρινε σχέδιο επιθετικής και αμυντικής δράσης

Η συνεδρίαση του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου του Ισραήλ ολοκληρώθηκε μετά από αρκετές ώρες διαβουλεύσεων