Στο "σφυρί" σπίτι του Ψυχάρη στο Κολωνάκι – Tο "κόλπο" του πρώην εκδότη με τις offshore και τα ακίνητα

Στο «σφυρί» βγαίνει ένα από τα σπίτια του άλλοτε ισχυρού άνδρα του ΔΟΛ, Σταύρου Ψυχάρη στο Κολωνάκι. Διαβάστε το «κόλπο» με τις offshore που είχε «στήσει» ο πρώην εκδότης και είχε αποκαλύψει το Hot Doc και το koutipandoras.gr.

586230161dc524c9648b48c6

Το σπίτι που μπήκε σε πλειστηριασμό για οφειλές ύψους 600.000 ευρώ βρίσκεται στο Κολωνάκι στη διασταύρωση των οδών Φωκυλίδου και ανήκει στη σύζυγο του Σταύρου Ψυχάρη, Χριστίνα Τσούτσουρα.

Πρόκειται για ακόμη ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα της οικογένειας Ψυχάρη. Το ακίνητο, θα βγει στο «σφυρί» από την Alpha Bank για χρέη 600.000 ευρώ τον ερχόμενο Μάιο ενώ η αξία του ορίστηκε στις 478.000 ευρώ.

Το «κόλπο» Ψυχάρη με τα ακίνητα και της offshore

Τον Μάρτιο του 2016, το Hot Doc στο τεύχος 98 αποκάλυψε την offshore Ψυχάρη μέσα από την οποία νοίκιαζε το σπίτι του στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου. Τον Απρίλιο του 2016, το koutipandoras.gr αποκάλυψε την offshore Ψυχάρη για την πολυτελέστατη βίλα του πρώην εκδότη έκτασης 26 στρεμμάτων στον Άγιο Αιμιλιανό στο Πόρτο Χέλι.

Ειδικότερα, το Hot Doc αποκάλυψε πως η εταιρία SOLAREX ανήκε στον γιο του Σταύρου Ψυχάρη, Παναγιώτη και από τις 2 Δεκεμβρίου 2009, η εταιρεία περνά στην κατοχή του και ταυτόχρονα φαίνεται να του νοικιάζει το υπερπολυτελές σπίτι στην οδό Λυκαβηττού 30 και Αναγνωστοπούλου. 

Παρότι η SOLAREX δηλώνεται στο Πόθεν Έσχες του εκδότη, έντεχνα κρύβει πως είναι ένας τρόπος για να κρύψει την ακίνητη περιουσία για την οποία πρέπει να δώσει εξηγήσεις πώς προέκυψε. 

Το koutipandoras.gr αποκάλυψε επισης μια αντίστοιχη διαδικασία για ένα άλλο περιουσιακό στοιχείο. Το έκτασης 26 στρεμμάτων οικόπεδο στον Άγιο Αιμιλιανό, στο Πόρτο Χέλι. Το ακίνητο με ιδιωτική μαρίνα, το οποίο επεκτείνεται κυριολεκτικά πάνω στην παραλία καλύπτοντας ένα ολόκληρο ακρωτήριο, διαθέτει 2,5 στρέμματα βίλα, πισίνα, γήπεδα τένις και πολυτελείς εγκαταστάσεις φιλοξενίας.

Παρότι ανήκει στο Σταύρο Ψυχάρη, εμφανίζεται ως περιουσιακό στοιχείο της κυπριακής εταιρείας BRIONTE LIMITED. Έτσι δηλώνεται και πάλι η εταιρεία στη δήλωση Πόθεν Έσχες, αλλά έτσι δεν φαίνεται άμεσα ο Ψυχάρης υπόλογος για ένα περιουσιακό στοιχείο της τάξης των 15 εκατομμυρίων ευρώ. 

Διαβάστε τα σχετικά ρεπορτάζ: Αποκαλύπτουμε την offshore του Ψυχάρη

Ψυχάρης: Οι offshore, τα 26 στρέμματα στο Πόρτο Χέλι, η απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων εκατομμυρίων στο Πόθεν ΈσχεςΕρντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Καταγραφή 22

Ερντογάν: Νευρίασε με ερώτηση Ισπανού δημοσιογράφου – «Μην κουνάς το κεφάλι σου» (video)

Υποδείξεις σε Ισπανό δημοσιογράφο, μετά από ερώτηση του τελευταίου, έκανε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ…

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

profile player 960x540 16

Κασσελάκης σε Πρετεντέρη: «Μη διαστρεβλώνετε τις δηλώσεις μου» – Η σπόντα στη Τζίμα για τον Μητσοτάκη (video)

Έντονη διαφωνία με τον Γιάννη Πρετεντέρη είχε ο Στέφανος Κασσελάκης όταν ο δημοσιογράφος έκανε αναφορά…

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

image 4

Εφετείο Αθηνών: Δικαίωσε Πορτοσάλτε, Χιώτη και Παπαδόπουλο – Άκυρη η διαγραφή τους από την ΕΣΗΕΑ επειδή δεν έκαναν απεργία

Δικαιώθηκαν οι τρεις δημοσιογράφοι από το εφετείο Αθηνών