Newsroom

Newsroom

Στο ρωσικό ΥΠΕΞ ο έλληνας πρέσβης – Την ενόχλησή της εξέφρασε η Μόσχα

Το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων συνεχίζει να απασχολεί την επικαιρότητα, σε πιο ήπιους τόνους από σήμερα, με τις δύο πλευρές να πραγματοποιούν τη συζήτητση στο ρωσικό ΥΠΕΞ σε «φιλικούς» τόνους.

5b51ee491dc524e4768b46cd

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του στον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα, Αντρέα Φρυγανά, όπως μεταδίδει το πρακτορείο TASS, επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με «την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την αντιρωσική ρητορική της Αθήνας».

Σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε μετά τη συνάντηση: 

«Στις 20 Ιουλίου στο Ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εκλήθη ο Έλληνας πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας Αντρέας Φρυγανάς, στον οποίο εξεφράσθη έντονη διαμαρτυρία σε σχέση με τις συνεχιζόμενες αντιρωσικές δηλώσεις της ελληνικής πλευράς σχετικά με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί γύρω από την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε δύο ακόμη πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Νωρίτερα, πηγές του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ανέφεραν πως η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα. Στην συνάντηση δεν ανακοινώθηκαν αντίμετρα προς την Ελλάδα για το θέμα των απελάσεων των Ρώσων διπλωματών.

Ωστόσο, αιχμηρά ήταν τα tweets του Ρώσου πρέσβη στην Αθήνα, Αντρεί Μασλόβ, για τη στάση της ελληνικής πλευράς, για την οποία δηλώνει απογοητευμένος, χαρακτηρίζοντας «υπερβολική» την αντίδραση του ελληνικού ΥΠΕΞ.

Με τέσσερα tweets από τον επίσημο λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, ο Αντρέι Μασλόβ χαρακτηρίζει τις ελλονορωσικές σχέσεις «απογοήτευση» και «υπερβολική» την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται πως από χθες, Τετάρτη, το ελληνικό ΥΠΕΞ και το ρωσικό ΥΠΕΞ ανταλλάσουν ανακοινώσεις όσον αφορά το θέμα που έχει ξεσπάσει με τις απελάσεις των διπλωματών.

Αρχικά, το ρωσικό ΥΠΕΞ ανέφερε για μία ακόμη φορά στην ανακοίνωσή του ότι «η απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα θα έχει συνέπειες, με το ελληνικό ΥΠΕΞ να απαντάει, κάνοντας λόγο για «ασέβεια προς τρίτη χώρα» και για «έλλειψη κατανόησης του σύγχρονου κόσμου στον οποίο τα κράτη ασκούν ανεξάρτητη πολυδιάστατη και δημοκρατική εξωτερική πολιτική».

Παράλληλα, το ελληνικό ΥΠΕΞ κατέστησε σαφές ότι «η Ελλάδα επεδίωξε εξαρχής να διαχωρίσει τις ενέργειες των ατόμων αυτών από την επίσημη ρωσική εξωτερική πολιτική».

Διαβάστε σχετικά: Σε «τεντωμένο σχοινί» οι ελληνορωσικές διπλωματικές σχέσεις

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

via 252863 212661 type13262

Εξοργιστικό περιστατικό στην Κρήτη: 44χρονος χτύπησε τη σύζυγο και τις κόρες του – Συνελήφθη από την αστυνομία

Απαράδεκτος 44χρονος στη Χερσόνησο της Κρήτης άσκησε βία στη γυναίκα του και τα παιδιά του

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

fotovolida

Καλαμάτα: Στο νοσοκομείο πατέρας και κόρη που τραυματίστηκαν από ναυτική φωτοβολίδα – Μία σύλληψη

Ο άνδρας εκτόξευσε χθες το απόγευμα μία ναυτική φωτοβολίδα που κατέληξε στην αυλή σπιτιού, με…

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

μιχαλης ρεππας

Μιχάλης Ρέππας: Το συγκινητικό αντίο στην Άννα Παναγιωτοπούλου – «Τέτοιας ποιότητας ταλέντα δεν περνάνε από ζύγι και υποδεκάμετρο»

Το δικό του «αντίο» στην Άννα Παναγιωτοπούλου είπε ο Μιχάλης Ρέπας