Στο Reuters έφτασαν τα... ταλέντα του Κυριάκου Βελόπουλου

Το Reuters δεν παραλείπει να αναφερθεί στα «θαυματουργά» σκευάσματα που διαφημίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος από την εκπομπή του

NewsRoom 02/07/2019 | 19:34

Στον Κυριάκο Βελόπουλο, την «έκπληξη» των ευρωεκλογών αναφέρεται άρθρο του Reuters.

«Περιστασιακός παρουσιαστής, πωλητής θαυματουργών θεραπειών και εκκολαπτόμενος πολιτικός, ο Κυριάκος Βελόπουλος, θέλει να χτίσει ένα τείχος για να κρατήσει τους μετανάστες εκτός Ελλάδας και έχει δηλώσει ότι θα έκανε δημοψήφισμα για την εφαρμογή της θανατικής ποινής για εμπόρους ναρκωτικών και παιδεραστές» σημειώνει το δημοσίευμα.

Αρχικά αναφέρεται στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, λέγοντας ότι «ελπίζει να επαναλάβει την επιτυχία και στις εκλογές της 7ης Ιουλίου, κερδίζοντας ένα εισιτήριο για το ελληνικό κοινοβούλιο, με την Ελληνική Λύση».

Το Reuters δεν παραλείπει να αναφερθεί και στα θαυματουργά σκευάσματα που διαφημίζει ο Κυριάκος Βελόπουλος από την εκπομπή του λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για κάποιον που «με ζήλο διαφημίζει φυτικά συμπληρώματα και κρέμες που υπόσχονται να θεραπεύσουν τα πάντα, από ρευματοειδή αρθρίτιδα μέχρι κλινική κατάθλιψη, Αλτσχάιμερ και τη φαλάκρα»!

Στη συνέχεια, αφού μεταφέρει κάποιες δηλώσεις του κ. Βελόπουλου, το Reuters εξηγεί τη θεωρία που υποστηρίζει ότι «η χώρα ξεπουλήθηκε από τους πολιτικούς της και τους ευρωπαίους συμμάχους της, καθώς “χτυπιόταν” από κρίση σε κρίση, αναγκάζοντας χιλιάδες Έλληνες να μεταναστεύσουν και εκατοντάδες χιλιάδες να μείνουν άνεργοι».

Το άρθρο αναφέρεται και στις δημοσκοπήσεις που δίνουν στην Ελληνική Λύση μεταξύ 2,5% και 3,5% κάτι «που θα μπορούσε να του δώσει 10 έδρες στη Βουλή».

Ο Βελόπουλος δήλωσε ότι το επιχειρησιακό του μοντέλο χρησιμοποίησε φυσικούς πόρους για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, γεγονός που τον οδήγησε στο επόμενο σκάψιμό του στους πολιτικούς αντιπάλους του. «Δεν έχουν εργαστεί ποτέ μια μέρα στη ζωή τους», είπε.

«Συνδυάζοντας την ψευδοεπιστήμη, τις θεωρίες συνωμοσίας και τον εθνικισμό, ο Βελόπουλος εξαπέλυσε το εξής αφήγημα: η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει χριστιανική, η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να χρεώνει για κάθε ένα από τα τεχνουργήματά της που βρίσκονται σε μουσεία σε όλο τον κόσμο και πρέπει να σταματήσει το μεταναστευτικό κύμα προς την Ελλάδα», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Πρώτα από όλα, θα έφτιαχνα ένα τείχος στον Εβρο, με νάρκες. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει η Ευρώπη. Θα προστατεύσω τα σύνορα για έναν και μόνο λόγο, επειδή κινδυνεύω από την Τουρκία», δηλώνει στο Reuters ο Βελόπουλος.

«Οι διακινητές ανθρώπων είναι εγκληματίες όπως οι παιδεραστές και οι έμποροι ναρκωτικών και πρέπει να τιμωρούνται με θάνατο», συνεχίζει ο Βελόπουλος. Το άρθρο του Reuters κλείνει με μια δήλωση του Κυριάκου Βελόπουλου ότι «θα ήταν υπερήφανος αν ήταν υπεύθυνος για το τέλος των Ναζί στην Ελλάδα» αναφερόμενος στην υποστήριξη που λέγεται ότι είχε από τους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές.

Πηγή: reader.gr