Στο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Τρίπολη ο πρωθυπουργός

Στην Τρίπολη θα μεταβεί σήμερα, Τρίτη 27 Φεβρουαρίου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στο πλαίσιο των εργασιών του 10ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου.

5a9500e61dc52408578b4592

Το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα

14:00 – Ο Πρωθυπουργός θα ξεναγηθεί στην επιχείρηση Arcafroz και θα έχει συνάντηση με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση της επιχείρησης.

18:00 – Σύσκεψη με τους Υπουργούς που συμμετέχουν στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση και τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

19:30 – Κεντρική ομιλία του Πρωθυπουργού στο 10ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση «Η Προστιθέμενη Αξία της Πελοποννήσου» στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.

Σημειώνεται πως στο εν λόγω συνέδριο βρίσκεται και ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, τέως υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης καθώς υπέβαλε τα μεσάνυχτα την παραίτησή του στον πρωθυπουργό ο οποίος την έκανε δεκτή.

Διαβάστε σχετικά: Παραίτηση και Παπαδημητρίου μετά από Αντωνοπούλου – Τι είπε με Τσίπρα

Λίγα λόγια για το Συνέδριο

Το συνέδριο πραγματοποιείται στο «Αποστολοπούλειο» πνευματικό κέντρο της πόλης και εντάσσεται στον κύκλο των περιφερειακών συνεδρίων, ώστε να υπάρξει ένας αποκεντρωμένος διάλογος με κοινωνικούς και παραγωγικούς φορείς, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής».

Σκοπός του περιφερειακού συνεδρίου, το οποίο οργανώνουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, είναι η σε βάθος διερεύνηση των παραγωγικών δυνατοτήτων, προκειμένου να τεθούν ποιοτικοί και ποσοτικοί στόχοι για την αναπτυξιακή προοπτική της Πελοποννήσου, στο πλαίσιο ενός συνεκτικού σχεδίου περιφερειακής παραγωγικής ανασυγκρότησης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μέσω της διαβούλευσης που θα γίνει, κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα επιδιωχθεί η κατάρτιση ενός οδικού χάρτη ενεργειών σε συνάρτηση αφενός με τις προτεραιότητες της «Εθνικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής 2021», αφετέρου με τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ήδη αναπτυχθεί ή σχεδιαστεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, σηματοδοτώντας τη μετάβαση της περιοχής, από την εποχή της κρίσης στην εποχή της δίκαιης ανάπτυξης.

Το 10ο περιφερειακό συνέδριο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Πελοποννήσου θα ολοκληρωθεί στις 19:30 το βράδυ της Τρίτης με την ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ενώ θα προηγηθούν χαιρετισμοί του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, της αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου, Κωνσταντίνας Νικολάκου και του δημάρχου Τρίπολης, Δημήτρη Παυλή.

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

ανασχηματισμός

Ανασχηματισμός: Ο Μητσοτάκης έβαλε στο νέο κυβερνητικό σχήμα στελέχη που είχαν καταψηφίσει τον γάμο των ομόφυλων

Όχι το μήνυμα των ευρωεκλογών κατάλαβε ο Μητσοτάκης, αλλά έκανε και ανασχηματισμό στο πόδι...