Στο πειθαρχικό ο τραμπούκος οδηγός που σήκωσε μετανάστη «για να καθίσει η κυρία»

Του κόπηκε η «μαγκιά»

NewsRoom 07/05/2021 | 17:20

Επιπτώσεις φαίνεται πως έχει η απαράδεκτη συμπεριφορά οδηγού του λεωφορείου Α11 στην Αθήνα, ο οποίος σε βίντεο που δημοσιεύτηκε φαίνεται να υποχρεώνει με φωνές έναν μετανάστη να σηκωθεί από τη θέση του για να καθίσει μια Ελληνίδα.

Το βίντεο προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μεταδόθηκε από πολλά ΜΜΕ, με αποτέλεσμα ο ΟΣΥ να υποχρεωθεί να εκδόσει ανακοίνωση διαχωρίζοντας τη θέση του Οργανισμού και τονίζοντας ότι έχουν ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες κατά του συγκεκριμένου οδηγού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΟΣΥ:

Με αφορμή περιστατικό που προβάλλεται σε βίντεο, στο οποίο φέρεται εργαζόμενος της Ο.ΣΥ. Α.Ε. να συμπεριφέρεται με τρόπο που δεν συνάδει καθ’ ουδεμία περίπτωση με τις αξίες της Εταιρείας, η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι καταδικάζει κάθε συμπεριφορά που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τις αρχές της και διαβεβαιώνει το επιβατικό κοινό και τους πολίτες ότι, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της, έχουν ήδη ενεργοποιηθεί οι πειθαρχικές διαδικασίες. 

Η Ο.ΣΥ. Α.Ε. επαναλαμβάνει ότι βασικός στόχος της είναι η ασφαλής και ποιοτική μεταφορά του επιβατικού κοινού και ενημερώνει ότι σε περιπτώσεις, όπως η ανωτέρω, εφόσον διαπιστώνεται εμπλοκή υπαλλήλου της Εταιρείας, οι κυρώσεις είναι βαρύτατες.