Newsroom

Newsroom

Στο πειθαρχικό διευθύντρια του ΕΣΥ επειδή χειρούργησε άστεγο που δεν έβλεπε!

Τον χειρούργησαν ως έκτακτο περιστατικό για να γλυτώσει από βέβαια τύφλωση και την οδηγούν στο Πειθαρχικό 

5463964 0

Λίγο πριν ανατείλει το 2022, στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη καταξιωμένοι ιατροί του ΕΣΥ οι οποίοι καταδιώκονται, λοιδορούνται, δέχονται εκφοβισμούς και υποτιμάται το έργο τους, απλώς και μόνο επειδή επιμένουν να τηρούν τον όρκο στον Ιπποκράτη.

Επειδή επιλέγουν να εργάζονται και να χειρουργούν όσο το δυνατόν περισσότερους παρά τις αντίξοες συνθήκες, για να σώσουν ανέργους, αστέγους και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας. Όπως αναφέρεται σε εκτενές ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα « ΕΣΤΙΑ», χαρακτηριστικό παράδειγμα το Οφθαλμολογικό Τμήμα του Γ.Ν. Κωνσταντοπούλειου Νοσοκομείου Νέας Ιωνίας (πρώην Αγία Όλγα), του οποίου οι υπεύθυνοι ιατροί φθάνουν στο σημείο να παρακαλούν τους αρμοδίους να χειρουργούν και τις πέντε εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας, αντί για τρεις (!) ώστε να σώσουν ακόμη και από τύφλωση ανθρώπους που δεν μπορούν να απευθυνθούν σε αντίστοιχα ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Η «Εστία» αποκάλυψε συγκλονιστικές περιπτώσεις που δεν περιποιούν τιμή στην διοίκηση του συγκεκριμένου νοσοκομείου ούτε συμβαδίζουν με τις διακηρύξεις του πρωθυπουργού για τις παρεχόμενες υπηρεσίες από το ΕΣΥ. 600 άνθρωποι με πρόβλημα όρασης περιμένουν στην αναμονή να χειρουργηθούν επειδή η διοίκηση έκλεισε αναίτια τα χειρουργεία! Και όταν δέχεται έκκληση από τους ιατρούς για το επείγον της επέμβασης παραπέμπει τα αιτήματα σε εσωτερικές διαδικασίες μηνός! Που ισοδυναμούν με βασανιστήρια σε αδύναμους ασθενείς.

Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση ασθενούς, ο οποίος είναι άστεγος και κινδύνευε  η όρασή του από υψηλότατη πίεση οφθαλμών! Απαγορευόταν να χειρουργηθεί. Αιτία ήταν η μη έγκριση της επέμβασης από την Επιτροπή Χειρουργείων, προβάλλοντας διάφορα γραφειοκρατικά αιτήματα και αδιαφορώντας μπροστά στην κρισιμότητα της κατάστασης. Οι ιατροί όμως του συγκεκριμένου Τμήματος, τήρησαν τον όρκο του Ιπποκράτη, τον χειρούργησαν ως έκτακτο περιστατικό και τον γλίτωσαν από βέβαιη τύφλωση! Ποιο ήταν το «ευχαριστώ»;

Η διοίκηση του νοσοκομείου κινείται εναντίον τους για παραβίαση λειτουργίας εκείνων, που σε ετήσια βάση εξυπηρετούν 10.000 ασφαλισμένους! Κινδυνεύουν με παραπομπή στο Πειθαρχικό. Η περίπτωση της διευθύντριας του τμήματος Χρύσας Τερζίδου, η οποία χειρούργησε τον άστεγο είναι χαρακτηριστική. Παρέλαβε ένα μικρό τμήμα στο νοσοκομείο Πατησίων το κατέστησε ερευνητικό κέντρο, αποδίδει έσοδα 1,5 εκατομμυρίου ευρώ από τα απογευματινά ιατρεία αλλά καταδιώκεται διαρκώς από την διοίκηση που εκθέτει το Υπουργείο Υγείας.

Πηγή: estianews.gr