Στο ΠΑΣΟΚ νοσταλγούν τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου

Ένα δεύτερο μαζικό κύμα επίθεσης προς τον Φ. Κουβέλη που εντάχθηκε στο κυβερνητικό σχήμα υψώθηκε χθες από τις διάφορες πλευρές της Κεντροαριστεράς: από τα επίσημα επιτελεία του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού (που με τις ειρωνικές επίσημες ανακοινώσεις τους σχολίασαν τον διορθωτικό ανασχηματισμό επικεντρώνοντας στο πρόσωπο του, προδίδοντας έτσι την ενόχληση που τους προκάλεσε αυτή η εξέλιξη), μέχρι μεμονωμένα στελέχη των δύο κομμάτων, αλλά και της ΔΗΜ.ΑΡ., που όμως διατύπωσαν μια πιο ήπια κριτική.

5a9973e81dc524364f8b456a

Του Νίκου Λιονάκη

Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ, η “επίσημη” ΔΗΜ.ΑΡ. πάντως δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση. Συνεργάτες του Θ. Θεοχαρόπουλου αρκέστηκαν να σχολιάσουν στην “Α” ότι ο Φ. Κουβέλης είχε αποχωρήσει διαφωνώντας με τη συμμετοχή του κόμματος στο εγχείρημα ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς (με το ΠΑΣΟΚ) και έκαναν λόγο για “μοναχική πορεία”. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΔΗΜ.ΑΡ. απορρίπτουν το γνώρισμα “διεύρυνση προς την Κεντροαριστερά”, που έχει αποδοθεί, μεταξύ άλλων χαρακτηριστικών, στην επιλογή Κουβέλη στο πλαίσιο του προχθεσινού ανασχηματισμού.

Παρ’ ότι εξίσου οξεία, η κριτική στελεχών του κόμματος όπως των Ν. Τσούκαλη και Θ. Μαργαρίτη, πάλαι ποτέ στενών συντρόφων του Φ. Κουβέλη, αξιολογούνται γι’ αυτόν τον λόγο ως διαφορετικής υφής από τις ισοπεδωτικές και ειρωνικές αναφορές ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού. Παρά τη διαφωνία του, ο Ν. Τσούκαλης είπε ότι είναι σεβαστή η επιλογή Κουβέλη και ότι “σεβαστή είναι και η αναμονή του τρία χρόνια για να υπουργοποιηθεί”. Για τη “συγκατοίκηση” με τον Π. Καμμένο, πρόσθεσε: “Εμάς κοιτούσε ο κ. Καμμένος όταν κραύγαζε στη Βουλή ‘στα τέσσερα’”. Ο Θ. Μαργαρίτης σχολίασε το πρωτοσέλιδο της χθεσινής “Αυγής” (σ.σ.: που επισήμανε τον χαρακτήρα διεύρυνσης προς την Κεντροαριστερά στην περίπτωση Κουβέλη) δηλώνοντας “προβληματισμένος” ότι δεν γίνεται έτσι μια συζήτηση για την Κεντροαριστερά.

Φρασεολογία Γεωργιάδη από Ψαριανό

Ο βουλευτής Γρ. Ψαριανός υιοθέτησε τον σχολιασμό του Άδ. Γεωργιάδη και της Μ. Σπυράκη, αναφέροντας στο Twitter: “Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται!! Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη”. Σε διαδοχικές αναρτήσεις επί του θέματος, σχολίασε μεταξύ άλλων: “Κανένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήθελε να μπει υπό τον Καμμένο και ο Τσίπρας ανέσυρε από τα σκουπίδια τον Κουβέλη. Ξαδερφούλες τώρα με τον Πανούλη, συμπεθέρα. Στα τέσσερα”.

Ενοχλημένοι ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο Π. Χρηστίδης ανέφερε ότι ο Φ. Κουβέλης ευθύνεται “που η χώρα δεν βγήκε από την κρίση το 2015« γιατί δεν ψηφίστηκε ο Στ. Δήμας και πως “δείχνει ότι μπορεί να τα δώσει όλα για να κερδίσει ξανά λίγα λεπτά δημοσιότητας και μια θέση εξουσίας».

Ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος τον χαρακτήρισε “μοιραίο άνθρωπο” τόσο για τις πρώτες εκλογές του 2012, που “δεν αποδέχτηκε” να σχηματισθεί κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜ.ΑΡ. χωρίς πρωθυπουργό Σαμαρά, και όταν δεν αποδέχτηκε να γίνει ΠτΔ. «’Τα στερνά τιμούν τα πρώτα’. Οι πολίτες γνωρίζουν και τον κρίνουν», σχολίασε.

“Εκπλήσσομαι για την αγάπη που δείχνουν κάποιοι άνθρωποι στην εξουσία και δεν μπορούν να την αρνηθούν ακόμη και όταν γίνονται αναπληρωτές ενός υπουργού όπως ο κ. Καμμένος« δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης. “Mε βάση τις κατά καιρούς επιλογές Κουβέλη, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος και την τύχη της κυβέρνησης», έγραψε στο Twitter ο Δ. Τσιόδρας.

Διαφωνία Στ. Μαλέλη

“Εξαιρετικά υπερβολικό, ξεφεύγει από τα όρια, υπάρχει στοχοποίηση ενός ανθρώπου, κάτι το οποίο ξεφεύγει από τα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας”, δήλωσε ο Στ. Μαλέλης, στέλεχος της Κεντροαριστεράς, για τις αντιδράσεις του χώρου του. “Είναι δήλωση αυτή;” είπε για την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: “Και μετά ψάχνουν να βρουν και να βρω και εγώ, γιατί ανήκω σε αυτόν τον χώρο, γιατί δεν μπορούμε να ανεβούμε; Για το “ήταν δίκαιο κι έγινε πράξη” που σχολίασε η Ν.Δ., σχολίασε: “Τι εννοεί δηλαδή; Ήταν δίκαιο ο κ. Σαμαράς να τον προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας και είναι άδικο τώρα;”.

πηγή: avgi.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…