Newsroom

Newsroom

Στο Παρίσι τη βγάζουμε φτηνά…

Το Παρίσι είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Μήπως όμως μας πέφτει κομματάκι ακριβή; Δεν χρειάζεται να μας…

monmarti paris

Το Παρίσι είναι μία από τις ωραιότερες πόλεις του κόσμου. Μήπως όμως μας πέφτει κομματάκι ακριβή; Δεν χρειάζεται να μας παίρνει από κάτω. Με τις κατάλληλες επιλογές, μπορούμε να αποφύγουμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα και να απολαύσουμε απλόχερα την παρισινή μαγεία και την μποέμικη ατμόσφαιρα που αποπνέει η μεγάλη πρωτεύουσα. 

Μουσεία την Κυριακή!

Εάν βρεθείτε στο Παρίσι τη σωστή μέρα (δηλαδή κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα), μπορείτε να επισκεφθείτε δωρεάν, μερικά από τα πιο δημοφιλή μουσεία και μνημεία της πόλης, αξιοποιώντας το σχετικό πρόγραμμα (en.parisinfo.com). Ανάμεσα στα μουσεία που θα έχετε την ευκαιρία να εξερευνήσετε, “φιγουράρουν” τα πιο διάσημα από αυτά, δηλαδή το Λούβρο και το Ορσέ, επομένως μην ξοδέψετε χρήματα άσκοπα κάποια άλλη μέρα για να τα επισκεφθείτε.

Σινεμά στο γρασίδι…

Τι θα λέγατε για θερινό σινεμαδάκι στο Πάρκο της Βιλέτ (Parc de la Villette), στο πλαίσιο ενός προγράμματος που “τρέχει” τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και διοργανώνει θεματικές κινηματογραφικές προβολές; Εξασφαλίστε μία… άνετη θέση στο γρασίδι και απολαύστε το θέαμα, αλλιώς νοικιάστε μία ξαπλώστρα με σχετικά μικρό κόστος για να νοιώσετε σαν στο σπίτι σας. 

Πικ- νικ στο πάρκο

Αξίζει να ξοδέψετε μία ολόκληρη μέρα, βολτάροντας στον Κήπο του Λουξεμβούργου (Jardin du Luxembourg), που είναι το δεύτερο πιο μεγάλο πάρκο στο Παρίσι. Εκεί μπορείτε να περιεργαστείτε για όση ώρα επιθυμείτε τα εκατοντάδες αγάλματα και μνημεία ή να χαλαρώσετε διαβάζοντας το βιβλίο σας και κάνοντας πικ- νικ.

Ένας τοίχος γεμάτος αγάπη

Ο τοίχος της Αγάπης στη Μονμάρτη (Love Wall), μπορεί να είναι η επόμενη στάση σας, στην περίπτωση που δεν βαριέστε τις γλυκανάλατες ιστορίες των ερωτευμένων. Εκεί θα διαβάσετε… δωρεάν το “σ’ αγαπώ” σε εκατοντάδες διαφορετικές γλώσσες και χιλιάδες φορές, αφού ο τοίχος καλύπτει μια επιφάνεια 40 τετραγωνικών μέτρων από 612 ειδικά πλακίδια. Ο τοίχος δημιουργήθηκε από τους καλλιτέχνες Μπαρόν και Κιτό. 

Παναγία των Παρισίων

Μία επίσκεψη στην πιο παραμυθένια και “σκοτεινή” εκκλησία του Παρισιού, την Παναγία των Παρισίων (Notre Dame), είναι απαραίτητη στάση για όσους επισκέπτονται το Παρίσι για πρώτη φορά. Γοητευτική από όποια πλευρά και αν την παρατηρήσει κανένας, ακόμα φέρνει στα αυτιά μας με λίγη φαντασία τα τρυφερά λόγια του Κουασιμόδοου προς την Εσμεράλντα.

Πάμε… νεκροταφείο;

Μπορεί τα νεκροταφεία να μην είναι τα πιο ευχάριστα μέρη για βόλτες σε ένα ταξίδι, το Père-Lachaise, ωστόσο έχει μία διαφορετική γοητεία, στεγάζοντας εκατοντάδες ιστορίες σημαντικών ανθρώπων. Βρίσκεται στο 20ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας και κατασκευάστηκε το 1804. Οι Παριζιάνοι πραγματοποιούν συχνά επισκέψεις στον τάφο του Jim Morrison και της Εντίθ Πιάφ, ενώ άλλοι αφήνουν αποτυπώματα-φιλιά από κραγιόν στον τάφο του Όσκαρ Ουάιλντ.

Η τέχνη είναι μαγική

Και ενώ μία επίσκεψη στο μουσείο σύγχρονης τέχνης Pompidou κοστίζει, το στούντιο του Constantin Brancusi που βρίσκεται στην ίδια πλατεία, έχει ελεύθερη είσοδο για όσους το “ανακαλύψουν”. Οι απλές γραμμές και η ομορφιά του κάθε κομματιού της συλλογής του, μας μεταφέρουν πίσω στο χρόνο και μας ταξιδεύουν μακριά από την πολύβουη πόλη. Ο διάσημος καλλιτέχνης πέθανε το 1957, αφήνοντας όλα του τα έργα στο κράτος.Το Pompidou τα στέγασε σε ένα σύγχρονο περίπτερο τέχνης. 

Περπατήστε άφοβα!

Σειρά έχει ένας υπέροχος περίπατος στη La Promenade Plantee, που είναι μία μαγευτική υπερυψωμένη διάβαση πεζών στο Ανατολικό Παρίσι. Σε μία διαδρομή περίπου 4,5 χιλιομέτρων, θα έχετε την τέλεια ευκαιρία να εξερευνήσετε την πόλη και να απολαύσετε την υπέροχη θέα. Βρίσκεται στο 12ο διαμέρισμα του Παρισιού και μπορείτε να ξεκινήσετε την βόλτα σας από την Avenue Daumesnil κοντά στη στάση του μετρό Bastille.

La Boheme…

Για όσους θέλουν να πάρουν γεύση από τη μποέμικη ζωή στο Παρίσι και τη μαγεία της στιγμής, αξίζει μιά νυχτερινή κάθοδος στην πλατεία du Vert-Galant με ένα μπουκάλι κρασί. Το άνετο πάρκο βρίσκεται στη δυτική άκρη της Île de la Cité και το καλοκαίρι είναι γεμάτο παριζιάνους που απολαμβάνουν τη θέα και χαζεύουν τα ιστιοφόρα χωρίς να κοιτάνε τα ρολόγια τους. 

Fashion Show

Οι λάτρεις της μόδας μπορεί να μην έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν το Fashion Week στο Παρίσι, ενναλακτικά όμως μπορούν να πάρουν μία μικρή γεύση από τον λαμπερό κόσμο της μόδας, κάθε Παρασκευή απόγευμα στο πολυκατάστημα Galeries Lafayette. Στις δωρεάν επιδείξεις που πραγματοποιούνται, μπορεί να δει κανείς γνωστά μοντέλα να κάνουν πασαρέλα, αλλά και να περιεργαστεί τις συλλογές μόδας του καταστήματος. Συμβουλή: Καλό θα ήταν να επικοινωνήσετε νωρίτερα για ένα εισιτήριο, αφού σίγουρα δεν θα είστε οι μοναδικοί επισκέπτες στο Παρίσι που θα έχετε την ίδια επιθυμία.

Τι περιμένετε; Κλείστε εισιτήρια και πετάξτε για Παρίσι!

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους