Newsroom

Newsroom

Στο Παρίσι ο Σουμάχερ για θεραπεία με βλαστοκύτταρα

H γαλλική εφημερίδα Le Parisien αποκάλυψε ότι ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1 βρίσκεται από το βράδυ της Δευτέρας στην καρδιαγγειακή πτέρυγα του νοσοκομείου «Ζορζ Πομπιντού» στο Παρίσι. 

AP Schumacher

Εκεί υποβάλλεται σε πειραματική θεραπεία υπό τον καθηγητή Φιλίπ Μενασέ. Ο τελευταίος θεωρείται κορυφή στον τομέα της θεραπείας με βλαστοκύτταρα σε περιπτώσεις καρδιακής ανεπάρκειας. Πάντα σύμφωνα με την εφημερίδα, ο 50χρονος πιλότος πέρασε άλλες δύο φορές από αυτήν την κλινική την περασμένη άνοιξη, καθώς η συγκεκριμένη θεραπεία βοηθάει τον οργανισμό του κατά των φλεγμονών.

Η ζωή του Σουμάχερ άλλαξε δραματικά στις 29 Δεκεμβρίου 2013. Κάνοντας αλπικό σκι στο Μεριμπέλ, χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ σε κρίσιμη κατάσταση, με βαρύ κρανιαγγειακό τραύμα και σε κώμα.

Από τότε, οι μόνες ανακοινώσεις της οικογένειάς του σχετικά με την υγεία του είναι για να διαψεύσουν τις ειδήσεις που εμφανίζονται στα ταμπλόιντ για βελτίωση ή επιδείνωση της κατάστασής του.

Μοναδική εξαίρεση έγινε στις 3 Ιανουαρίου 2019, με την ευκαιρία των 50ών γενεθλίων του: «Να είστε σίγουροι ότι βρίσκεται στα καλύτερα χέρια και κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για να τον βοηθήσουμε. Ακολουθώντας τις επιθυμίες του, κρατούμε ιδιωτικό ένα θέμα τόσο ευαίσθητο όσο η υγεία του», είχαν ανακοινώσει.

Πηγή: Εφημερίδα των Συντακτών

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…