Στο Παρίσι Ντόναλντ Τραμπ και Μελάνια για την εθνική επέτειο της Γαλλίας

Επίσημοι προσκεκλημένοι του Εμάνουελ Μακρόν είναι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, οι οποίο θα παρακολουθήσουν την Παρασκευή τη στρατιωτική παρέλαση της 14ης Ιουλίου στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

NewsRoom 11/07/2017 | 19:10

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα παραχωρήσει την προηγούμενη ημέρα, Πέμπτη, κοινή συνέντευξη τύπου με τον Εμανουέλ Μακρόν πριν από ένα δείπνο στο οποίο θα παρακαθίσουν οι δύο πρόεδροι μαζί με τις Πρώτες Κυρίες στον Πύργο του Άιφελ, έγινε σήμερα γνωστό από το προεδρικό μέγαρο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα γίνει επίσημα δεκτός στο Μέγαρο των Απομάχων την Πέμπτη στις 15.30 τοπική ώρα από τον Εμανουέλ Μακρόν προτού οι δύο ηγέτες, μία ώρα αργότερα, συναντηθούν στο μέγαρο των Ηλυσίων καταρχάς για κατ’ ιδίαν συνομιλίες και κατόπιν με τη συμμετοχή και άλλων αξιωματούχων, διευκρίνισε η γαλλική προεδρία.

Στη συνέχεια, ο Εμανουέλ Μακρόν θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με το Ντόναλντ Τραμπ στις 18.15 τοπική ώρα. Θα ακολουθήσει το δείπνο με οικοδεσπότες τον Εμανουέλ και την Μπριζίτ Μακρόν και επίσημους καλεσμένους τον Ντόναλντ Τραμπ και τη σύζυγό του Μελάνια στο εστιατόριο Ιούλιος Βερν στον Πύργο του Άιφελ.

Την Παρασκευή ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα παρακολουθήσει την παρέλαση στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

Πριν από την επίσημη υποδοχή του την Πέμπτη, ο Τραμπ θα συναντηθεί με Αμερικανούς στρατιωτικούς στο Παρίσι.

Θα αναχωρήσει για τις ΗΠΑ λίγο μετά την παρέλαση.