Newsroom

Newsroom

Στο Ωνάσειο ο Κούβελος

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Ισίδωρος Κούβελος με καρδιακές αρρυθμίες, όπου και νοσηλεύεται. Ο σύζυγος της πρόεδρου της Δημοκρατικής…

Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό μεταφέρθηκε εσπευσμένα ο Ισίδωρος Κούβελος με καρδιακές αρρυθμίες, όπου και νοσηλεύεται. Ο σύζυγος της πρόεδρου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρας Μπακογιάννη ένιωσε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Ωνάσειο, όπου θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους. Ο κ. Κούβελος είχε υποβληθεί σε επέμβαση καρδιάς πριν μερικά χρόνια.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό ότι ο κ. Κούβελος ενδέχεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Εφετών για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε από ορκωτούς λογιστές. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο επιχειρηματίας στο κοινό πόθεν έσχες με τη σύζυγο του Ντόρα Μπακογιάννη δεν δήλωσε την ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί στο Λονδίνο. Σε αυτό το λογαριασμό, στις 04/03/2011 μεταφέρθηκε το 1 εκατ. δολάρια. από νομιμη πωληση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Επίσης, από τον έλεγχο προέκυψε ότι ο κ. Κούβελος στο πόθεν έσχες είχε αναγράψει τις μετοχές που διέθετε στη Νέα Υόρκη, όχι όμως και την εκποίηση τους στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.
Ο ίδιος σε επιστολή του προς την Επιτροπή Ελέγχου του Πόθεν Εσχες δηλώνει πως αυτό έγινε εκ παραδρομής.

Επίσης, δεν έχει δηλώσει τον λογαριασμό στην Αγγλία όπου κατέληξαν τα χρήματα, ενώ παρά το γεγονός ότι και η κα Μπακογιάννη είχε πει ότι τα χρήματα αυτά μπήκαν στην Ελλάδα πριν καταλήξουν στο Λονδίνο, αυτό, δεν έγινε ποτέ.
Με εντολή Χρηματιστηριακής Εταιρείας της Αθήνας τα χρήματα πήγαν κατευθείαν από τη Νέα Υόρκη στο Λονδίνο.

Διαβάστε εδώ: Ο Κούβελος ζητά να πάει στον εισαγγελέα για το 1 εκ.

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…