ΝΜ

Νίκος Μωραϊτης

Στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη

Μετά τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια», έγραψα ένα τουίτ στο οποίο, περιπαικτικά έλεγα: «Τους άλλους πρωθυπουργούς τούς κρίνει ο ιστορικός του μέλλοντος, αυτόν θα τον κρίνει ο ψυχίατρος του μέλλοντος».

244692915 1275973982847939 4123221819865250388 n

Όμως δεν το πιστεύω.

Δεν πιστεύω, δηλαδή, ότι ο πρωθυπουργός της χώρας έχει κάποια νόσο η οποία εξηγεί τα τερατώδη του ψέματα που αντικρούουν μία σαφή, δεδομένη και αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα.

Γιατί, θεωρητικά, όταν λες στον Τσίπρα «εσύ μας έβαλες στα μνημόνια», είναι σαν να ισχυρίζεσαι ότι η γη είναι τετράγωνη. Ξέρουμε όλοι ποιος μάς έβαλε στα μνημόνια, όπως ξέρουμε και -αργότερα- ποιοι φώναζαν «Γερούν γερά» και «βάστα Σόιμπλε» ενάντια στην ίδια τους τη χώρα. Και πρέπει να είναι κάποιος άρρωστος, μυθομανής ή παθολογικός ψεύτης για να ισχυριστεί ότι στα μνημόνια, το 2010, μας έβαλε το κόμμα που είχε 4% εκείνη την εποχή.

 

Όμως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι η περίπτωση του «τρελού βασιλιά» που λέει τρελαμάρες. Σε άλλο παραμύθι πρωταγωνιστεί: Σε αυτό του αλαζόνα βασιλιά που απλώς έχει την πραγματικότητα γραμμένη στα παλιά του τα παπούτσια.

Ο Μητσοτάκης ξέρει ότι, αν ένα ωραίο πρωί βγει και πει «έξω είναι νύχτα», θα βγουν αμέσως καμιά 40αριά δημοσιογραφικές πατσαβούρες οι οποίες θα επαναλαμβάνουν «έξω είναι νύχτα» και θα κάνουν αναλύσεις για το «τι σήμα δίνει ο πρωθυπουργός» και «τι διορατικός που είναι».

Όταν έχεις έναν στρατό από ΜΜΕ να δικαιολογούν ό,τι πεις, ξέρεις ότι μπορείς να πεις ό,τι θέλεις. Πετάει ο γάιδαρος; Πετάει. Ο Τσίπρας μάς έβαλε στα μνημόνια; Μας έβαλε. Have you been to Samos? No, you have not been to Samos.

Μέσα στο μυαλό του Κυριάκου Μητσοτάκη υπάρχει όμως και μία άλλη παραδοχή: Ότι ο αήθης κερδίζει σε αυτή τη χώρα. Το είδε όταν χόρευε πάνω στα πτώματα των νεκρών στο Μάτι. Το είδε όταν χάιδευε τις περικεφαλαίες των ακροδεξιών. Το είδε στα αποτελέσματα των εκλογών: Με την αρωγή της μιντιακής προπαγάνδας, αυτός ο πολύπαθος λαός έφερε πίσω αυτούς που χρεοκόπησαν τη χώρα με αρχηγό τον γόνο της πιο διεφθαρμένης οικογένειας της χώρας. Γιατί να μην πιστέψει ότι ο Τσίπρας μάς έβαλε στα μνημόνια; Ευκολάκι.

Πηγή: Documentonews

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…