Newsroom

Newsroom

Στο μικροσκόπιο κι άλλες συμβάσεις με υπογραφή Τομπούλογλου

Από κόσκινο περνούν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κι άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης…

tobouloglou 3

Από κόσκινο περνούν οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης κι άλλες συμβάσεις που έχει υπογράψει ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού, Χάρης Τομπούλογλου.

Πρώτα φέρεται πως θα ερευνηθεί η σύμβαση που υπέγραψε ο κ. Τομπούλογλου για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Επτά άτομα που εργάζονται στην εταιρεία προέρχονται από την περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας όπου ο πρώην πρόεδρος ήταν κομματικός παράγοντας και υποψήφιος δήμαρχος με τη Νέα Δημοκρατία και παρά το γεγονός ότι εμφανίζονται να πληρώνονται από την εταιρεία καθαρισμού, απασχολούνται ως διοικητικοί υπάλληλοι.

Ακόμα, στο μικροσκόπιο μπαίνει η σύμβαση με εταιρεία για τη φύλαξη του νοσοκομείου η οποία όπως αποκαλύπτεται είναι θυγατρική της εταιρείας καθαρισμού. Η δουλειά δόθηκε στην συγκεκριμένη εταιρεία με διαγωνισμό εξπρές που κράτησε μόλις δύο 24ωρα, όταν συνήθως τέτοιοι διαγωνισμοί διαρκούν τουλάχιστον 15- 20 ημέρες.

Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης θα ερευνήσουν και την υπόθεση της ΜΚΟ “Πρώτα για το Παιδί” που είχε συστήσει ο Τομπούλογλου ζητώντας να στεγαστεί στο Αγλαΐα Κυριακού. Οι ελεγκτές θα ερευνήσουν και το γιατί ο πρώην πρόεδρος του Αγλαΐα Κυριακού καθυστερούσε την αποδοχή μεγάλης δωρεάς που προοριζόταν για την κατασκευή μονάδας αυξημένης φροντίδας, προκειμένου να διαπιστώσουν εάν αυτό γινόταν με σκοπό τα χρήματα να περάσουν από τα χέρια του, μέσω της δικής του ΜΚΟ.