Στο "μη-Μεϊμαράκης" ποντάρει ο Μητσοτάκης – "Συνιστώσα" τον λέει ο Στυλιανίδης – Ντιμπέιτ ζητά ο Γεωργιάδης

Η μετεκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται όπως και η προεκλογική, με ρυθμούς χελώνας. 42 ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα κι ο μόνος που δείχνει να "τρέχει" είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μήπως καταφέρει μέχρι τις 10 Γενάρη να αναστρέψει τη διαφορά 11 μονάδων που φαίνεται να έχει από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εξ' ονόματος του τελευταίου, σήμερα μίλησε άτυπα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

mitsotakis meimarakis

Η μετεκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται όπως και η προεκλογική, με ρυθμούς χελώνας. 42 ώρες αφού έκλεισαν οι κάλπες, δεν έχουν ανακοινωθεί τα τελικά αποτελέσματα κι ο μόνος που δείχνει να “τρέχει” είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μήπως καταφέρει μέχρι τις 10 Γενάρη να αναστρέψει τη διαφορά 11 μονάδων που φαίνεται να έχει από το Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Εξ’ ονόματος του τελευταίου, σήμερα μίλησε άτυπα ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο ΣΚΑΪ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επεχείρησε να αντιπαραβάλει τη δική του “αυτόφωτη”, όπως είπε, υποψηφιότητα με αυτή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη που έχει τη στήριξη του Κώστα Καραμανλή. 

“Πήρα μόνος μου το 30% των ψήφων, δεν είμαι συνιστώσα της ΝΔ μπορώ να εκφράσω όλη την παράταξη”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσθέτοντας ότι η ΝΔ επί των ημερών του θα γίνει μια κεντροδεξιά παράταξη με μία μεταρρυθμιστική στροφή προς το κέντρο, που θα εκφράζει όλες τις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις της χώρας. 

Ο πρώην υπουργός καλωσόρισε τη στήριξη του Άδωνι Γεωργιάδη ενώ έκανε και άνοιγμα σε όσους στήριξαν τον Απόστολο Τζιτζικώστα, κάνοντας λόγο για το 60% του κόσμου που ζήτησε ανανέωση. 

Αναρωτιέται βέβαια κανείς με ποια λογική αθροίζονται οι ψήφοι ενός νεοφιλελεύθερου, ενός καθαρού δεξιού κι ενός “τα πάντα όλα” περιφερειάρχη… Γιατί η επιθυμία για ανανέωση δεν αρκεί για συγκολλητική ουσία.

Στυλιανίδης: Ο Μητσοτάκης μπορεί να υπάρχει στη ΝΔ μόνο ως συνιστώσα 

Απαλλαγμένος από την υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, με τον οποίο είχε έρθει σε ανοιχτή κόντρα μετά το φιάσκο της 20ης Νοεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης φαίνεται να επιστρέφει στην τακτική των χαμηλών τόνων. Άλλωστε υπάρχουν άνθρωποι να κάνουν τη “βρώμικη δουλειά”… 

Ο πρώην υπουργός και στυλοβάτης του καραμανλισμού, Ευρυπίδης Στυλιανίδης, μιλώντας στο Βήμα Fm σχολίασε τη δεύτερη θέση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας ότι «η νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα».

Είπε μάλιστα πως προς το συμφέρον της παράταξης θα ήταν η μη διεξαγωγή δεύτερου γύρου.  «Κανονικά, ο νεοδημοκράτης περίμενε να μην υπάρξει δεύτερος γύρος και περίμενε ενδεχομένως οι υποψήφιοι να διευκολύνουν την κατάσταση, αλλά είναι δικαίωμα τους, καταστατικό και κανείς δεν μπορεί να τους το αφαιρέσει» τόνισε ο πρώην υπουργός. 

Και στη συνέχεια επεχείρησε να βάλει το δίλημμα της εκλογής με ιδεολογικο-πολιτικούς όρους:

«Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκράτες θα πρέπει επιλέξουν τί Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;» διερωτήθηκε ενώ συνέχισε λέγοντας πως ή θέλουν μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα βασίζεται στο θεμέλιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που είναι η κοινωνική οικονομία της αγοράς; Μία παράταξη δηλαδή η οποία θα είναι λαϊκή και μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή και πατριωτική, όπως ακριβώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

Τέλος ο κ. Στυλιανίδης κατέληξε λέγοντας πως “το δεύτερο (μέρος του διλήμματος) είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι σε μία μεγάλη παράταξη χωρούν και τα δύο. Θεωρώ όμως ότι η τεχνοκρατική, ορθολογιστική, νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα. Δεν μπορεί να εκφράσει την κεντρική ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, η οποία θέλει να ακουμπά πάνω στην ζωντανή κοινωνία και στην υγιή αγορά”. 

Ντιμπέιτ ζητά ο Γεωργιάδης

Τη διεξαγωγή ντιμπέιτ μεταξύ του Βαγέλη Μεϊμαράκη και του Κυριάκου Μητσοτάκη προέταξε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο ρ/σ Παραπολιτικά 90,1, ενώ δικαιολόγησε και την απόφασή του να εκφράσει από νωρίς δημόσια τη στήριξή του στον πρώην υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

«Δεν ήθελα να μείνω ουδέτερος και να δίνω την εντύπωση πως θέλω να διαπραγματευτώ το ποσοστό μου και γι’ αυτό εξέφρασα άμεσα τη στήριξη μου στον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Εκτίμησε πως το αποτέλεσμα του δεύτερου γύρου είναι ανοιχτό καθώς –όπως είπε- εάν γινόταν σήμερα θα προηγούνταν ο κ. Μεϊμαράκης αλλά επειδή θα γίνει στις 10 Ιανουαρίου ο κ. Μητσοτάκης έχει όλο το χρόνο για να κερδίσει έδαφος.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…