Στο Μαξίμου παραπέμπεται το θέμα των διαφωνούντων βουλευτών με την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια

Την παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου θα ζητήσουν τα αρμόδια στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, αφού οι διαφωνούντες βουλευτές με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια μοιάζουν ανένδοτοι ως προς τη ψήφιση της εν λόγω διάταξης.

5addedd71dc5247f278b45ab 1

του Άγγελου Προβολισιάνου

Δίχως να βγει «λευκός καπνός» ολοκληρώθηκε η διευρυμένη ΕΠΕΚΕ (σ.σ. εσωτερική διαδικασία ενημέρωσης βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ανά τομέα πολιτικής) που σκοπό είχε να κατευνάσει τα πνεύματα και να «ζυμώσει» τους αντιδρώντες βουλευτές. Όπως αποκάλυψε το koutipandoras.gr, δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ετοίμαζαν επιστολή με την οποία διατυπώνουν τις ενστάσεις τους για τη διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Πρόκειται για τους Γιώργο Ουρσουζίδη, Γιάννη Σηφάκη, Δημήτρη Βέττα, Μάρκο Μπόλαρη, Γιώργο Δημαρά, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Παναγιώτα Βράντζα, Θεόδωρο Παραστατίδη, Γιώργο Ντζιμάνη και Ολυμπία Τελιγιορίδου. Η εν λόγω επιστολή, σύμφωνα με λεγόμενα του κ. Μιχελογιαννάκη, κατατέθηκε κατά τη σημερινή διαδικασία, ενώ αρκετοί εκ των προαναφερθέντων πήραν το λόγο για να αναπτύξουν το σκεπτικό τους.

Και νέα επιστολή

Περισσότεροι από δέκα είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφωνούν με την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια. Η γνωστή πλέον για τις αντιρρήσεις που προβάλλει σε προοδευτικά νομοθετήματα, Γεωργία Γεννιά, κατέθεσε και εκείνη με τη σειρά της επιστολή στην αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, ζητώντας την τροποποίηση της επίμαχης διάταξης. «Ήδη οι αντιδράσεις είναι μεγάλες από τη πλειοψηφία των συμπολιτών μας καθώς η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να αποδεχτεί την τεκνοθεσία από ομόφυλα άτομα. Ούτως ή άλλως, ακόμα δεν έχει θεσμοθετηθεί η δυνατότητα σύναψης γάμου ομοφύλων, που λογικά και για λόγους ασφάλειας δικαίου θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να προηγηθεί της τεκνοθεσίας» σημειώνεται, ενώ στην επιστολή που συνυπογράφει και ο Γιάννης Καραγιάννης αντιπροτείνεται η αναδοχή να πραγματοποιείται μόνο από ετερόφυλα ζευγάρια. 

Δεν το αποσύρει η Φωτίου

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε με την κ. Φωτίου να μην δείχνει καμία πρόθεση να αποσύρει την εν λόγω διάταξη, ενώ παράλληλα κανένας από τους αντιδρώντες βουλευτές δεν πείστηκε από τα λεγόμενα της. Το γεγονός αυτό έγινε ευδιάκριτο και από το περιστατικό που εκτυλίχθηκε μετά το πέρας της συνεδρίασης. Συγκεκριμένα, τρεις εκ των διαφωνούντων βουλευτών σφιχταγκαλιάστηκαν προκειμένου να εμψυχώσει ο ένας τον άλλον, με τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη να νουθετεί τους υπόλοιπους δύο για να είναι «προσεκτικοί από εδώ και πέρα». 

Τα παραπάνω προβλημάτισαν αρκετά τα αρμόδια στελέχη της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, τα οποία πήραν την απόφαση να παραπέμψουν το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να δοθεί «άνωθεν» λύση. Ενδεικτικές πάντως ήταν οι δηλώσεις κοινοβουλευτικών πηγών, οι οποίες κάλεσαν τις προοδευτικές δυνάμεις του Κοινοβουλίου να στηρίξουν το νομοσχέδιο, με γνώμονα την προσήλωση στον κοινωνικό φιλελευθερισμό.

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

ξοφασκια

Στο πλευρό Ελλήνων αθλητών της ξιφασκίας ενόψει Ολυμπιακών Αγώνων η ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσής, την παράταση χρήσης του ΟΑΚΑ από την Ελληνική Ομοσπονδία…

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Καρυστιανού 1

Τέμπη: «Μας εξόργισε η κ. Αδειλίνη» – Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento

Τρεις συγγενείς θυµάτων απαντούν µέσω του Documento στους ισχυρισµούς της εισαγγελέα του Αρειου Πάγου, η…

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Κασσελάκης

Στέφανος Κασσελάκης: «Η καπηλεία του πατριωτισμού, της πίστης, της οικογένειας τελειώνει εδώ»

Στο μήνυμα του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημείωσε ότι σε όλες τις αφηγήσεις του είναι…

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

olympiaki floga

Αρχαιολόγος της Ολυμπίας καταγγέλλει τους διοργανωτές Αφης της Ολυμπιακής Φλόγας

Όπως καταγγέλλει δημόσια ο Αρχαιολόγος στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος που εργάζεται επί 20…

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

dubai kakokairia arthrou

Εγκλωβισμένοι Έλληνες στο αεροδρόμιο του Ντουμπάι – Έκκληση για βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές

Περίπου 60 Έλληνες από διάφορες περιοχές της χώρας, έχουν εγκλωβιστεί στο αεροδρόμιο μην μπορώντας να…