Τι κοινό έχει ο Μητσοτάκης και η ελληνική σημαία στο Καστελόριζο;

Ήταν να μην ακούσουν για νέα «λίστα Πέτσα» στο Liberal

4843988

Σταματήστε τα όλα, έχουμε νικητή στον διαγωνισμό γραφικότητας για το «ποιος θα αποθεώσει τον Μητσοτάκη καλύτερα». Σημερινό δημοσίευμα στο LIberal του Θανάση Μαυρίδη άνετα μπαίνει στο πάνθεον των καλύτερων στιγμών κολακείας στον πρωθυπουργό.

Τι να πρωτοπεί κανείς για αυτό το έπος... Ο ευρηματικός και μυστηριώδης τίτλος είναι «Ο Μητσοτάκης και η σημαία στο Καστελόριζο». Η φωτογραφία που τον συνοδεύει απεικονίζει τον μεγάλο ηγέτη σκεπτικό αλλά και πιο αποφασιστικό από ποτέ. Και η απογείωση έρχεται από την πρώτη παράγραφο. 

«Τι κοινό έχουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ελληνική σημαία που κυματίζει στο ύψωμα πάνω από το Καστελόριζο; Και τα δύο σε κάνουν να αισθάνεσαι υπερηφάνεια»

Βέβαια η «κατρακύλα» συνεχίζεται και στο υπόλοιπο κείμενο όπου μεταξύ άλλων διαβάζουμε:

«Τι προάλλες ήταν το βίντεο με την ελληνική σημαία να κυματίζει από ψηλά στο ακριτικό νησί της Ελλάδος. Την Πέμπτη το απόγευμα, το διάγγελμα για την αντιμετώπιση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού από τον Έλληνα πρωθυπουργό.

1.290 λέξεις, εννέα λεπτά και 44 δευτερόλεπτα, τρεις φορές «Συμπολίτες μου». Τόσα χρειάστηκαν για να παραδώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ένα ακόμη μάθημα πολιτικής επικοινωνίας και διαχείρισης κρίσεων.»

«Τα δημοσκοπικά στοιχεία καταδεικνύουν συνεχώς ευρεία αποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους πολίτες, η πλειοψηφία των Ελλήνων δίνει καλούς βαθμούς στο πρωθυπουργό για τη διαχείριση της τετραπλής κρίσης»

Στην Ευρώπη πάλι, το γερμανικό ntv ανακηρύσσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρόσωπο της εβδομάδος.  «Η Ελλάδα πρέπει αυτή τη στιγμή να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα πολλές κρίσεις. Αλλά, σε αντίθεση με το παρελθόν, η χώρα κυβερνάται με σύνεση και ευφυΐα»

… ο Έλληνας πρωθυπουργός παρέμεινε μέσα στο τετραπλό χάος προπάντων ψύχραιμος»

Δύο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν. Υπάρχει πιθανότητα ο Θανάσης Μαυρίδης μέσα από τη δημοσιοποίηση αυτής της άποψης να ζητά συγνώμη από τον Μητσοτάκη «σαν ταπεινό χαμομηλάκι» για τη σκληρή κριτική που του άσκησε λίγες μέρες πριν με το άρθρο του «Ο κ. Τσίπρας είναι ένας εν αναμονή πρωθυπουργός».

Μια άλλη εκδοχή είναι ο δημοσιογράφος- επιχειρηματίας να προσπαθεί να «πιάσει το πρώτο τραπέζι» εν αναμονή της νέας λίστας Πέτσα που καταφθάνει. Από την άλλλη βέβαια μπορεί να συμβαίνουν και τα δύο..

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…