Newsroom

Newsroom

Στο κυνήγι της ψήφου: Σειρά ευνοϊκών ρυθμίσεων για τους ένστολους προωθεί η κυβέρνηση

Με το ενδεχόμενο των εκλογών το Φεβρουάριο να φαντάζει όλο και πιο ισχυρό η κυβέρνηση επιδίδεται σε προεκλογικές παροχές προς…

Με το ενδεχόμενο των εκλογών το Φεβρουάριο να φαντάζει όλο και πιο ισχυρό η κυβέρνηση επιδίδεται σε προεκλογικές παροχές προς τους ένστολους και το διοικητικό προσωπικό σε ένοπλες δυνάμεις και σώματα ασφαλείας. 
Πρόκειται για μια σειρά από ευνοϊκές ρυθμίσεις που παρήγγειλε η κυβέρνηση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κι αφορούν σε αναγνώριση συντάξιμων ετών, σταδιακή κι όχι άμεση μετάβαση στο νέο ασφαλιστικό των στρατιωτικών, καταβολή συντάξεων αναπηρίας κι απόδοση ασφαλιστικών εισφορών σε συγκεκριμένες κατηγορίες.
Η κριτική μας διάθεση προφανώς δεν έγκειται στις ρυθμίσεις αυτές καθαυτές αλλά στη σπουδή που δείχνει για άλλη μια φορά η κυβέρνηση και κυρίως η Νέα Δημοκρατία να “χαϊδέψει τ’ αυτιά” κοινωνικών ομάδων που παραδοσιακά τη στήριζαν ώστε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μετά τις πρόσφατες απανωτές γκάφες και ν’ αυξήσει τη συσπείρωση της ενόψει εκλογών. 
Παρά τις εξαγγελίες Σαμαρά για τη “νέα Ελλάδα”, τα κυβερνητικά κόμματα σέρνουν το χορό των παλαιοκομματικών πρακτικών. Αυτές γίνονται ακόμα πιο εξοργιστικές όταν αναλογιστεί κανείς πως είναι αυτή η κυβέρνηση που επιστράτευσε τους απεργούς εργαζόμενους στο μετρό, ναυτεργάτες και καθηγητές κι είναι αυτή η κυβέρνηση που αγνοεί τα αιτήματα των οικοδόμων. Και πάλι, δυο μέτρα και δυο σταθμά.