Newsroom

Newsroom

Στο ΗΟΤ DOC που κυκλοφορεί: ΥΠΕΚΑ: Έθαψαν απόφαση και ενεργοποίησαν ρήτρα 68 εκατ. ευρώ

Έχετε αναρωτηθεί πόσα εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο μια απλή καθυστέρηση των υπηρεσιών ενός υπουργείου ;…

Έχετε αναρωτηθεί πόσα εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσε να κοστίσει στο ελληνικό δημόσιο μια απλή καθυστέρηση των υπηρεσιών ενός υπουργείου ; Η απάντηση είναι αρκετά. Ειδικά όταν πρόκειται να επωφεληθούν επιχειρηματίες όπως ο Λ. Μπόμπολας και ο Σωκράτης Κόκκαλης.

Τα όσα αποκαλύπτει το HOT DOC κινούνται πέρα από κάθε λογική και φαντασία. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Ενέργειεας Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) καθυστέρησαν να κοινοποιήσουν υπουργική απόφαση, που αφορούσε τα έργα της κατασκευής του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος-Τρίπολη-Καλαμάτα-Σπάρτη. Το αποτέλεσμα ήταν να ενεργοποιηθεί ρήτρα υπέρ του παραχωρησιούχου πολλών εκατομμύριων ευρώ.

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται είναι εάν η καθυστέρηση έγινε σκόπιμα από την πλευρά του υπουργείου και ειδικότερα εάν υπήρξε πολιτική εντολή προς την κατεύθυνση αυτή. Το θέμα έχει φτάσει και στην Κομισιόν μετά από καταγγελία κίνησης Πολιτών και σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Χουντή. Η Ευρωπαϊκη Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης ξεκίνησε έρευνα. Μένει να φανεί μέχρι το που μπορεί να φτάσει, καθώς στο συγκεκριμένο έργο φέρεται να έχει γίνει σωρεία οικονομικών παραβάσεων.

Διαβάστε τη συνέχεια στο HOT DOC που κυκλοφορεί


Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…